X

Les darreres pluges salven la campanya d’oliva negra mallorquina de taula

La Cooperativa Agrícola de Sóller espera poder arribar a les 40 tones d'oliva negra

27/01/2024

Martí Martorell

Les poques pluges i les altes temperatures han dificultat la producció d’enguany d’oliva negra mallorquina de taula. Tot i això, els treballadors del sector agraeixen les pluges de la setmana passada que han salvat la campanya, que no serà tan dolenta com es preveia.

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller ha iniciat aquesta setmana la campanya de recollida d’oliva negra destinada al consum de taula sota la denominació d’origen Olives de Mallorca. L’entitat ha explicat que la campanya d’enguany serà “una mica inferior de l’esperada” a causa de les condicions meteorològiques, però que amb les pluges de fa una setmana, s’han pogut recuperar moltes olives i així, esperen poder arribar a les 40 tones d’oliva negra.

Actualment, el segell de qualitat disposa de més d’un centenar d’olivicultors que mantenen unes 80.000 oliveres mallorquines, localitzades a la serra de Tramuntana. A una finca des Marroig de Fornalutx en trobam algunes d’elles. Una de les propietàries ha confirmat que aquest hivern l’olivera ha patit molt per les altes temperatures, però que les pluges d’aquests dies i la nevada de Juliette van salvar la campanya.

S’ha de tenir en compte que els arbres de la varietat mallorquina alternen anys de molta producció amb altres de poca. A més, la complexitat del maneig de l’olivar de muntanya a la qual s’enfronten els productors, el seu sabor característic i la seva qualitat, fan de l’Oliva de Mallorca un producte singular.

27/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris