economia

Les declaracions de la Renda es dispararan un 30% pels ERTOS

Els experts preveuen que les Balears seran el territori on més augmentaran i que pugin especialment les que surten a pagar

Les+declaracions+de+la+Renda+es+dispararan+un+30%25+pels+ERTOS

Males notícies per als prop de 150.000 treballadors de les Illes que han rebut prestacions per haver estat en un ERTO al llarg del 2020. Molts d’ells es veuran obligats a presentar la declaració de la renda malgrat haver guanyat menys de 22.000 euros anuals i, a més, els tocarà pagar perquè habitualment el SEPE no reté l’IRPF. El sindicat de tècnics d’Hisenda Gestha calcula que hauran de pagar entre 1.000 i 2.000 euros de mitjana.

Per facilitar aquests pagaments, el BOE publica aquest dimecres l’ordre que permet en aquests treballadors fraccionar el pagament en sis mesos i sense interessos.

Si un contribuent ha rebut més del que li tocava per un error del SEPE, els gestors recomanen només declarar la quantitat que s’hauria d’haver cobrat, sempre que es pugui demostrar, i després activar el procediment de devolució. El consell és que ens assessorem bé abans de presentar la declaració perquè les dades que té Hisenda poden no estar actualitzades.

Els Col·legis de Gestors i de Graduats Socials recorden que tots els beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital estan obligats a presentar la declaració, si bé els primers 11.300 euros estan exempts de tributació. Hisenda preveu que la majoria dels declarants que hagin percebut l’IMV tindran una renda amb resultat zero (ni ingrés ni devolucio). L’Agència Tributària reforçarà l’atenció amb cita prèvia a les Illes davant el fort increment de declaracions previstes. Per exemple, a Palma es passarà d’11 a 14 coordinadors de la campanya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Setmana amb zero positius entre tots els passatgers internacionals arribats a les Illes

188 extrangers han passat sense problemes els controls secundaris als ports i aeroports de les Balears entre el 6 i...

Nickel, la neobanca de proximitat, arriba a les Balears

Entre les novetats, que el servei és a través d'estancs i administracions de loteria

La setmana Santa dona aire al sector turístic

Empreses de rentacars o pàrquings de l'aeroport han pogut tornar a obrir les portes