economia

Les destinacions turístiques competiran en taxa de vacunació: “S’hauran d’evitar males notícies lligades a comportaments incívics”

Els turoperadors observen constantment l'evolució de les inoculacions a cada país i regió turística


La taxa de vacunació pot acabar convertint-se en un element de competència entre destinacions turístiques enguany. Ho diuen diversos experts, que adverteixen que els grans turoperadors observen detalladament l’evolució de les campanyes de vacunació a cada país i a cada regió.

Dòmenec Biosca, president de l’Associació d’Experts en Empreses Turístiques, preveu que “aquelles destinacions que siguin capaces de demostrar que són capdavanteres en nivells de vacunació i de reducció dels contagis seran les que aconseguiran atreure el major nombre de turistes, ja que la gent té moltes ganes de viatjar”. Però amb això no n’hi ha prou, afegeix Biosca: “S’hauran d’evitar les males notícies lligades a comportaments incívics amb les mesures sanitàries”.

Actualment, el Regne Unit ha començat a vacunar el 10% de la població, mentre Espanya ho ha fet amb el 2,5% i Alemanya va més lenta, no arriba al 2%, la mateixa taxa que les Balears en aquests moments. Fonts dels turoperadors internacionals apunten que, de cara a l’estiu, els països emissors europeus podrien exigir un nivell similar al seu o superior d’immunització en les destinacions com les Balears.

La Federació Hotelera de Mallorca té clar que accelerar la vacunació “és clau” per poder iniciar la temporada. “Això ens permetrà rebaixar la pressió hospitalària i possibilitarà obrir corredors turístics amb altres territoris en les mateixes condicions que nosaltres”, explica la presidenta de la FEHM, Maria Frontera.

La patronal hotelera espanyola CEHAT demana que aquest estiu es recuperi el programa de l’Imserso perquè calcula que la franja de major edat ja haurà finalitzat el procés de vacunació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Corte Inglés es compromet que les 3.000 baixes de la plantilla siguin voluntàries

Els sindicats han destacat "el tarannà dialogant" de l'empresa

Agències de viatges i hotelers esperen un efecte dòmino gràcies a l’anunci de Tui Fly

Creuen que, en breu, altres aerolínies anunciaran que tornen a volar a les Illes

Autoritzen la manifestació del sector de la restauració aquest dilluns a Palma

La protesta recorrerà els principals carrers de Palma i finalitzarà davant del Consolat de Mar

El Govern estudia modificar el llindar i que més turistes s’hagin de fer la PCR per Setmana Santa

Ara mateix, les restriccions afecten les comunitats autònomes amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 150 casos per...