X

Les dificultats per llogar un pis s’agreugen amb l’inici de la temporada

Els agents de la propietat immobiliària expliquen que l'oferta ara mateix és molt reduïda i no hi ha gairebé res per menys de 1.000 euros

26/03/2023

Les dificultats per llogar un pis s’agreugen amb l’inici de la temporada

Redacció

S’acosta l’inici de la temporada i molts treballadors de fora cerquen, amb dificultat, un pis de lloguer a Mallorca. Aquest perfil suposa ara el gruix de la demanda, segons els agents de la propietat immobiliària, que reconeixen que l’oferta és molt reduïda. Gairebé no hi ha res per menys de 1.000 euros. Els preus s’han disparat un 15% aquest darrer any.

Publicar ara un anunci d’un lloguer d’uns 900 euros suposa automàticament una allau de telefonades i desenes de correus en un dia. Després d’un o dos dies, com a molt, han de donar de baixa l’anunci, assegura el sector.

Als portals immobiliaris es troben anuncis en què demanen contracte fix, solvència demostrable i alguns no ofereixen visites sense complir els requisits. Entre el sector, alguns expliquen que per aconseguir el pis n’hi ha que ofereixen el pagament per avançat de mesos o fins a un any de lloguer.

Per als APIS, el parc d’habitatge ha quedat curt i demanen un pacte entre partits per blindar l’accés a l’habitatge i mesures per incentivar que surtin més pisos al mercat.

26/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris