X

Les dificultats per trobar treballadors fan que molts restaurants tanquin la Nit de Cap d’Any

Els restauradors demanen més facilitats per contractar personal durant les festes

29/12/2023

Les dificultats per trobar treballadors fan que molts restaurants tanquin la Nit de Cap d’Any

Molts ja celebren que som a punt d’encetar el 2024. Però la nit de Cap d’any molts restaurants estaran buits i silenciosos. “Dia 31 no obrirem, enguany cau en diumenge i és un dia de descans pel nostre personal. No ens cau bé enguany i tendrem tancat”, explica David Alemany, que és el propietari del restaurant Cubano d’Andratx. I com ell, són cada vegada són més els restauradors que opten per fer el mateix. La raó principal són les dificultats per trobar personal disposat a fer feina durant la darrera nit de l’any.

“Has de contractar gent i aquest dia cal incorporar personal extra. Amb els treballadors propis no pots obrir cada dia del mes i també durant les festes. Fa falta recórrer a extres i no és fàcil”, explica el president de PIMEM Restauració, César Amable. Per facilitar la contractació el sector de la restauració demana al governants que actuïn. “El Govern hauria de cercar algun sistema que ho facilitàs. Molts treballadors no accepten aquestes ofertes de feina perquè estan cobrant les seves prestacions de l’atur després d’haver fet feina la temporada. Acceptar fer feina un o dos dies suposa que han d’esperar un mes més per a tornar a cobrar la desocupació, moltes famílies no s’ho poden permetre. S’hauria de poder suspendre la prestació de l’atur durant un o dos dies, com es feia abans”, afegeix el president de la patronal dels restauradors de PIMEM.

Els restaurants que no obrin, però, ho fan per altres motius. I és que molts restauradors han notat que per aquesta Nit de cap d’any “moltíssima gent vol quedar a ca seva amb la família o els amics. Tot això ha fet que s’hagin disparat els encàrrecs de menús per endur-se’n a casa la nit de dia 31”, concreta César Amable. Els representants dels restauradors, però, asseguren que els locals que diumenge ofereixin sopar i festa seran ben plens.

29/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT