política

Les distincions del rei emèrit en el punt de mira

El govern ja va retirar la Medalla d'Or a Iñaki Urdangarín

Les+distincions+del+rei+em%C3%A8rit+en+el+punt+de+mira

La medalla d’or de la comunitat autònoma és el màxim guardó que atorga les Balears i té una naturalesa exclusivament honorífica. Distingeix els mèrits assolits en defensa, promoció, foment de les institucions i dels interessos de les Illes.

La primera medalla d’or, de categoria especial, es concedí el 1983 al rei Joan Carles I.  El Museu d’Història de Palma ha acollit des de l’any 2014, el bust que el rei emèrit tenia a la sala de plens de l’Ajuntament. El va subtituir Felip sisè.

En l’actualitat cap dels dos  presideix la sala més emblemàtica del consistori palmesà. Llavors es va decidir traslladar l’escultura perquè tots els visitants del Castell de Bellver en poguessin gaudir.

I  la plaça Joan Carles primer té com a centre aquesta font amb la piràmide de pedra de Santanyí i les quatre tortugues de bronze que li atorguen el sobrenom de Plaça de les Tortugues, com així es coneix popularment. No sempre però ha dut el nom de l’antic monarca. Des de l’any 1956, era la de Pius Dotze. Per tercera vegada, podria canviar de nom. Ja n’existeix un precedent, de prosperar aquesta modificació seria la segona que es produiria i que torna a posar en el punt de mira la família reial.

I l’exemple el tenim  a la Rambla de Palma, designació originària d’aquest indret. Durant anys va ser la Rambla dels Ducs de Palma. Va ser precisament Joan Carles primer qui va atorgar a la seva filla Cristina i al seu marit, Iñaki Urdangarín, el títol. La seva implicació en el cas Nóos va motivar el canvi de placa i la retirada de la medalla d’or de la comunitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP qualifica d’oportunitat perduda que no s’hagin fet proves PCR al personal docent

Recalca que majoritàriament han donat suport a les mesures sanitàries del Govern i que no és recíproc

Un regidor socialista de Felanitx anuncia per sorpresa que abandona el grup municipal

Joan Aznar mantindrà la seva acta de regidor i continuarà de moment gestionant les seves àrees a l'Ajuntament: Esports, brigada...

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal

Frances Antich, nou president de l’Autoritat Portuària

Està previst que el seu nomenament s'aprovi en el consell de govern de dilluns