X

Les distraccions al volant, primera causa dels accidents de trànsit

Utilitzar el mòbil, discutir amb el copilot, menjar o programar el navegador són algunes de les distraccions més freqüents

20/09/2019

Les distraccions al volant, primera causa dels accidents de trànsit

Les distraccions al volant són considerades com la primera causa dels accidents de trànsit. A les Illes, han estat presents en 15 dels sinistres amb víctimes mortals registrats durant el darrer any. Durant aquesta setmana, la Direcció General de Trànsit està duent a terme una campanya de control d’aquestes distraccions.

Utilitzar el mòbil mentre conduïm, discutir amb el copilot, menjar o programar el navegador són algunes de les distraccions al volant més freqüents. Des del passat dilluns i fins al pròxim diumenge, la DGT, du a terme una campanya per evitar aquestes situacions. Dins els nuclis urbans s’encarrega la policia local i a les vies interurbanes la Guàrdia Civil

Les sancions van des dels 80 euros als 200 i la pèrdua de 3 punts. També es pot donar la circumstància que, accions no prohibides pel codi de circulació, acabin suposant una distracció. Però en aquest cas només són sancionades si causen un accident.

Durant aquesta mateixa campanya, l’any passat controlaren més de 14.000 conductors de Balears i es denunciaren un total de 186.

20/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris