X

Les dones de Pollença podran fer de cossiers

Des de la recuperació del ball l'any 1981 només podien participar en el paper de dama

27/06/2023

Les dones de Pollença podran fer de cossiers

Fins ara, el paper de dama era l’únic que podien aspirar a representar les dones en els cossiers de Pollença. Un fet que canviarà l’any que ve, perquè el col·lectiu que organitza el ball ha decidit que l’obri també a les dones. La majoria de veïnats del municipi aplaudeix el canvi.

El ball es va recuperar l’any 1981. S’agafà de referència la darrera fotografia que es conservava, del 1910, on es veia una dona fent de dama i dotze infants com a cossiers. Les danses es varen muntar a partir de testimonis orals.

L’historiador pollencí Pere Sales ha explicat que totes les festes han d’evolucionar perquè sinó “desapareixerien” i ha recordat que precisament en el cas dels cossiers el fet que es permeti ballar les dones té més sentit, ja que durant molts d’anys a la majoria de municipis el paper de dama ha estat representat per homes.

Les al·lotes interessades a fer de cossier començaran a assajar aquest dimarts horabaixa i podran sortir per les festes de La Patrona de l’any que ve, si estan preparades.

27/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT