meteo

Les dones, les més afectades pel canvi climàtic

méteo temps i natura

Les+dones%2C+les+m%C3%A9s+afectades+pel+canvi+clim%C3%A0tic

Foto/ © Cecilia Duarte.


58 milions de dones rurals viuen a l’Amèrica Llatina i al Carib i són les responsables de produir més de la meitat dels aliments. Són pageses, artesanes o pescadores. Les sequeres, inundacions i altres conseqüències del canvi climàtic augmentaran, per tant, les seves càrregues de feina.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta situació, la COP25 ha dedicat diferents esdeveniments a tractar la qüestió de justícia climàtica i justícia de gènere. Destaquen, per exemple, unes fotos fetes entre l’Argentina, el Brasil, Guatemala i Jamaica per la brasilera Cecília Duarte. Una exposició que ja s’ha presentat a vuit països i que aquests dies es pot visitar a IFEMA.

Es calcula que el 80% dels refugiats climàtics són dones. Són, per tant, les més afectades per l’escalfament global però a la vegada les que menys veu tenen en aquesta qüestió. Segons l’Institut Europeu per la Igualtat de Gènere, només el 20% dels llocs de responsabilitat en matèria de canvi climàtic estan ocupats per dones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La neu dels embassaments atreu moltes de persones el capvespre de Nadal

Tot i que no es preveuen més nevades per la segona festa, les temperatures no superaran els 10 graus al...

L’AEMET pronostica un desembre de molta pluja a les Illes

Amb les tempestes d'aquests darrers dies, el dèficit de pluges del mes de novembre ha passat del 90% al 60%

Aquest cap de setmana passam a l’horari d’hivern

Aquest cap de setmana tendrà una hora més. La matinada de diumenge a les 3.00 haurem de moure la busca del rellotge a les 2h

La tardor arribarà de la mà del mestral

Els ruixats (puntualment amb tempesta) d'aquest divendres i dissabte, seran més aviat locals, restringits al nord, i sens dubte no en serien la notícia destacada