X

Les dones podran fer de Joan Mas a les festes de Pollença d’enguany

La convocatòria obre la porta a que les dones puguin presentar-se per representar tots els personatges de les festes de la Patrona

04/06/2024

Les dones podran fer de Joan Mas a les festes de Pollença d’enguany

Imatge d'arxiu d'una de les celebracions de la Patrona de Pollença. Foto IB3

El municipi de Pollença ha fet una passa perquè les dones puguin participar d’una forma més activa en les festes de la Patrona d’enguany. Un canvi en la redacció dels documents que estableixen les condicions per presentar les candidatures per als diferents càrrecs del simulacre de moros i cristians permet que les dones s’hi puguin presentar. Fins ara, entre les condicions per optar a representar alguns dels personatges (Joan Mas, Dragut, el lloctinent, l’abanderat i l’Ajuntament Vella) hi figurava la norma que s’havia de ser home i empadront al municipi per poder-los representar. Enguany, el redactat fet per l’ajuntament substitueix el terme “homes” pel de “persones”, amb la qual cosa s’obri la porta a que les dones puguin optar a representar qualsevol dels papers.

El regidor de Festes de Pollença, Mateu Tugores, ha explicat que enguany s’ha fet una redacció “més inclusiva i no discriminatòria”. Es tracta, en paraules del regidor, “d’obrir a la igualtat” el procediment, “sempre tenint en compte que aquests personatges són tots masculins”. Assegura Tugores que “són temps en els quals la igualtat ha d’anar per davant de tot” tot i afegir que “no crec que hi hagi, en aquests moments, cap candidatura femenina, però després el poble podrà decidir el que cregui convenient”. “No crec que sigui un problema que hi hagi qualque dona en aquests càrrecs”, finalitza.

Les candidatures es podran presentar fins al pròxim 16 de juny a les oficines de l’Ajuntament de Pollença i al Port. El document fa referència expressa que els candidats a interpretar Joan Mas és imprescindible que parlin català.

04/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT