X

Les educadores d’escoletes infantils de gestió privada, al límit

Una treballadora eivissenca denuncia com ha de fer mans i mànigues per arribar a final de mes

08/01/2024

Les educadores d’escoletes infantils de gestió privada, al límit

Educadores infantils d’escoletes de gestió privada reclamen millores de les seves condicions laborals. El sou just arrib als 900 euros al mes i no aconsegueixen contractes de jornada completa. La situació a Eivissa s’agreuja amb l’elevat preu de l’habitatge. A alguns centres, almanco, dues professionals abandonen la seva vocació cada curs. Se’n van a altres sectors amb millors condicions. D’aquesta manera és també molt complicat consolidar els equips docents.

Alba Torres treballa a una escoleta infantil de l’Ajuntament de Santa Eulària, però de gestió privada. El baix sou que cobra l’obliga a mantenir altres feines per poder arribar a final de mes, així que les seves jornades són maratonianes. Moltes companyes van deixant la seva vocació per anar a treballar a altres sectors, com el del taxi. Ella, de moment, resisteix. Reclama que es millori el conveni laboral per poder desenvolupar la seva feina com correspon.

El mes de desembre les educadores infantils d’escoletes privades i públiques de gestió privada de les Illes Balears i de la resta de l’Estat van dur a terme una sèrie de vagues parcials. Enguany continuaran amb les reclamacions per unes condicions, destaca, que vagin en concordança amb la feina que desenvolupen i la seva formació.

08/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT