X

Les empreses de lloguer de cotxes preveuen 5.000 vehicles més enguany perquè els fabricants “encara no donen a l’abast”

Amb tot, el president d'Aevab sosté que "entre 75 i  80 mil" cotxes són suficients per donar el servei als visitants

20/03/2023

Les empreses de lloguer de cotxes preveuen 5.000 vehicles més enguany perquè els fabricants “encara no donen a l’abast”

Redacció

Lluny del 125 mil de 2019, Aevab, l’Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb Conductor i Sense de Balears, preveu un augment de la flota equivalent a 5.000 cotxes aquesta temporada alta turística respecte de l’any passat quan n’hi va haver 75 mil. La falta de microxips i altres components de fabricació de l’automòbil continua penalitzant un mercat automobilístic acostumat a la mànega ampla dels anys precedents a la pandèmia.

Per no és a desgrat dels arrendadors: “No hauríem d’arribar als 125 mil de 2019 per les limitacions de l’illa”, diu Ramon Reus, el president de la patronal entrevistat al programa Al Dia d’IB3 Ràdio. “Entre 75 i 80 mil són suficients per donar el servei als visitants”, afegeix en relació a un parc mòbil del negoci de l’arrendament que també ho era “de l’exportació en connivència amb els fabricants”.

Perquè el cavall de batalla dels rent a car és d’uns anys ençà la competència a la baixa quant als preus de determinades companyies que enguany, però, no es repetirà per mor tant de la inflació com l’esmentada minva de sortida de fàbrica. “No podran oferir els preus de l’any 2018 o 2019, amb vehicles per 5 i 3 euros el dia… ho anuncien però es normalitzarà cap els 40 -45 euros”, exposa Reus tot demanant que les empreses siguin responsables i no ofereixin publicitat enganyosa, “amb ofertes tirades de preu que després no compleixen”. Una pràctica perseguida i multada per la Direcció de Consum.

Ramon Reus ha insistit també que el 2035 el no podrà ser elèctric el 100 % de la flota del sector en compliment de la normativa i quant al topall de vehicles a Eivissa i Mallorca, s’assenyala que s’ha de cercar la fórmula que permeti la sostenibilitat entre el mediambient i l’economia.

També s’ha referit a què la flota ara és mes antiga perquè si abans de la pandèmia es venia “entre el 60 i el 70 %” després de la temporada, ara només se’n ven “el 20%”. Ho atribueix a la dificultat per vendre els cotxes.

20/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris