menorca

Empreses distribuïdores de plàstic demanen una moratòria fins que buidin els magatzems

Els magatzems de les Illes acumulen més de mig milió d'euros en estoc de productes plàstics, que es deixaran de poder emprar a partir de dia 21 de març


Els magatzems de les Illes acumulen més de mig milió d’euros en estoc de productes plàstics, que no es podran emprar a partir de dia 21 de març, quan entra en vigor la nova llei de residus del Govern. Les empreses distribuïdores demanen ajudes públiques i una moratòria en l’aplicació per donar sortida a tot aquest material.

Aquesta imatge deixarà de ser una realitat a partir del mes que ve. El 21 de març entra en vigor la Llei de Residus del Govern balear que prohibeix al sector de l’hostaleria i restauració emprar estris de plàstic… com canyetes, gots, plats o coberts… Tot un contratemps per empreses de distribució. N’hi ha que acumule gènere per valor de més de 15.000 euros al magatzem. El compraren el 2019 amb la intenció de vendre’l durant la temporada passada, però la pandèmia ho va capgirar tot.

La distribuïdora Eliseo Llabrés SA, de Maó, té més d’un milió de paelletes al magatzem i no sap què n’ha de fer. “És impossible treure l’estoc abans del 21 de març… perquè la situació sanitària fa que els bars, restaurants i hotels… romanguin tancats”,, explica el gerent de l’empresa. Per açò, el sector demana una moratòria en el canvi de normativa. Pretén poder vendre enguany tot el material plàstic i rebre ajuts directes per pal·liar els efectes de la Covid.

A la nova Llei del Govern balear s’hi hauran d’afegir les noves restriccions que suposarà la normativa europea en matèria de residus, que entrarà en vigor a partir del primer de juliol.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Avarca de Menorca espia el rival de la semifinal

El conjunt de Ciutadella es jugarà demà passar a la final de la Copa de la Reina contra l'Alcobendas, que fa uns minuts s'ha imposat al segon partit de quarts...

El Museu d’art contemporani d’Alaior s’inaugurarà el 17 de juny

L'antic centre de gravat Xalubínia es prepara per rebre les obres de Miró, Tàpies i Barceló

‘Supèrbia’ inaugura el cicle d’exposicions dels Set Pecats Capitals

Tretze artistes exposaran fins al desembre a la capella de Gràcia d'Alaior

El Consell de Menorca va atendre l’any passat el doble d’intervencions per problemes d’habitatge

L'administració insular ha obert una nova oficina d'habitatge a Maó, fet que genera confusió amb l'IBAVI