X

Les empreses que venen objectes de segona mà podrien deixar de pagar l’IVA

Consideren que generen un impacte positiu en el medi ambient i en la societat

18/11/2018

Les empreses que venen objectes de segona mà podrien deixar de pagar l’IVA

Comprar un moble de segona mà a les tendes de Mestral podria sortir, pròximament, un 21% més barat. L’Associació de Recuperadors de l’Economia Social ha demanat al Ministeri d’Hisenda i de Transició Energètica que els articles de segona mà que es venen a botigues com aquestes estiguin exempts de pagar l’IVA.

Aquesta exempció es reduiria al 0% en el cas de les botigues de Mestral, perquè a més de reciclar i reutilitzar els residus, tenen programes de reinserció laboral per a diferents col·lectius amb risc d’exclusió social. La resta de botigues reduirien l’aportació a l’erari públic a un 10%.

L’any passat, Mestral va rebre 700 tones de residus, com electrodomèstics, mobles o roba. El 40% es van reutilitzar, o sigui, es van vendre de segona mà, o van tenir una nova vida. La resta es va enviar a gestors autoritzats de la Península. Això, només a Menorca, ha evitat l’emissió de 1.150 tones de diòxid de carboni.

A més, diuen que l’impacte en les arques estatals seria gairebé imperceptible. L’IVA procedent d’aquestes botigues representa el 0,22 per cent del total recaptat.

18/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris