societat

Creu Roja alerta que la pandèmia agreuja la situació de les persones refugiades

Demanen agilitzar la tramitació de les sol·licituds d'asil per posar fi a tanta incertesa

Creu+Roja+alerta+que+la+pand%C3%A8mia+agreuja+la+situaci%C3%B3+de+les+persones+refugiades

Un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia són les persones migrades i refugiades. Els organismes internacionals demanen als Estats adoptar mesures específiques per protegir aquest col·lectiu. A les Balears, els refugiats que es troben als centres d’acollida es troben en la incertesa. No saben quan es resoldran les seves sol·licituds d’asil, una espera incerta que passa factura. Les entitats demanen més recursos per agilitzar la resolució dels expedients.

El coronavirus ha capgirat el dia a dia dels centres d’acollida de refugiats. A Mallorca, als centres de s’Arenal i Son Rapinya, hi conviuen, en total, 58 persones refugiades, una quinzena de les quals són menors. La pandèmia ha canviat la seva rutina. La directora d’Inclusió Social de Creu Roja Balears, Dolça Feliu, explica que l’entitat ha introduït les noves tecnologies per oferir assessorament psicològic, suport jurídic, intervenció, tallers d’integració, orientació i formació laboral de forma telemàtica.

La majoria dels refugiats que acullen als centres fixa els seus objectius per d’aquí a 6 mesos. És el temps que tenen per sortir del centre, trobar una casa i tenir una feina, un dels majors entrebancs als qual s’enfronten. El temps i la incertesa hi juguen en contra: la majoria no sap fins quan haurà d’esperar per resoldre la seva situació administrativa.

En aquest sentit, Feliu assegura que els temps de resolució augmentaran. Ara per ara, segons explica, els sol·licitants d’asil poden esperar més de 6 mesos per tenir una primera cita i més d’un any i mig per tenir la resolució del seu expedient. “El temps de les resolucions s’ha allargat moltíssim, parlem d’un any, un any i mig i inclús més temps”, diu Feliu, qui afegeix que aquesta situació els deixa una situació d’incertesa complicada de gestionar.

Per això, les entitats demanen agilitzar la resolució dels expedients per posar fi a tanta incertesa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica