societat

Les entitats socials de Mallorca, al límit

Prop de la meitat de les famílies ateses per entitats socials no havien demanat mai ajudes.

//Europapress


El 46 per cent de les famílies que atenen les entitats socials no havien sol·licitat mai la seva ajuda. I és que des de l’inici de la pandèmia la demanda s’ha multiplicat i no deixa de créixer. Enguany i respecte a l’exercici anterior, el nombre de famílies que atenen s’ha multiplicat i la xifra se situa en prop de 15.000 a Mallorca.

Les entitats coincideixen en assenyalar que l’escenari que es presenta a partir d’octubre es perfila molt complicat, davant la previsió que la demanda d’ajuda tornarà a registrar un repunt, a la vista de la crisi que està presentant el mercat laboral.

El Govern va aprovar per juny un decret llei de prestacions per a rebaixar els requisits i millorar les quanties de la Renda Social Garantida amb l’objectiu d’equiparar aquestes ajudes a l’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, la situació econòmica no ha millorat i el mes de juny ha deixat prop de 72.000 aturats en Balears. Un fet que ha suposat que la demanda d’ajudes s’hagi incrementat i el ventall del perfil d’usuari sol·licitant sigui molt més ampli.

Les diferents entitats socials de Mallorca dedicades a la distribució d’aliments i productes de primera necessitat es troben al límit. Afirmen que la demanda ha augmentat considerablement i s’espera que per a l’hivern sobrepassarà de nou la capacitat d’aquestes organitzacions. En el cas de Càritas han duplicat les persones ateses respecte al mateix període de l’any anterior, així ho ha afirmat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, Noemi Estarás, coordinadora de comunicació de Càritas Mallorca.

Per altra banda, les peticions d’aliments a l’organització “Mallorca sense Fam” han augmentat un 67,6 per cent durant el 2020 a causa de la crisi del coronavirus. Segons Jerònia Balaguer, secretària i voluntària de Mallorca Sense fam, no esperaven aquest augment d’usuaris, perquè a l’abril i maig molts començaven a treballar en el sector de l’hostaleria i prescindien de la seva ajuda.


Escolta la notícia d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una ecoregió de consum sostenible i autosuficient a la Serra de Tramuntana

Cerquen crear sinergies, perquè els diferents sectors es beneficiïn dels productes i s'abasteixin entre ells

Rescaten l’excursionista perdut des de divendres

Avui, un punt de cobertura mòbil li ha permès posar-se en contacte amb la seva família i els ha comunicat la ubicació

Els empresaris fan net el polígon de Can Valero

Volen denunciar d'aquesta manera la deixadesa de l'Ajuntament de Palma que, segons comenten, deixa que s'hi acumulin enderrocs, brossa i tota classe de brutor

Balanç positiu durant la primera setmana de restriccions a Son Gotleu

Preocupa la situació a les residències de les Balears, dels 4.344 usuaris, 255 són positius, 121 estan ingressats a diferents...