societat

Les entitats socials de Mallorca, al límit

Prop de la meitat de les famílies ateses per entitats socials no havien demanat mai ajudes.

//Europapress


El 46 per cent de les famílies que atenen les entitats socials no havien sol·licitat mai la seva ajuda. I és que des de l’inici de la pandèmia la demanda s’ha multiplicat i no deixa de créixer. Enguany i respecte a l’exercici anterior, el nombre de famílies que atenen s’ha multiplicat i la xifra se situa en prop de 15.000 a Mallorca.

Les entitats coincideixen en assenyalar que l’escenari que es presenta a partir d’octubre es perfila molt complicat, davant la previsió que la demanda d’ajuda tornarà a registrar un repunt, a la vista de la crisi que està presentant el mercat laboral.

El Govern va aprovar per juny un decret llei de prestacions per a rebaixar els requisits i millorar les quanties de la Renda Social Garantida amb l’objectiu d’equiparar aquestes ajudes a l’Ingrés Mínim Vital. No obstant això, la situació econòmica no ha millorat i el mes de juny ha deixat prop de 72.000 aturats en Balears. Un fet que ha suposat que la demanda d’ajudes s’hagi incrementat i el ventall del perfil d’usuari sol·licitant sigui molt més ampli.

Les diferents entitats socials de Mallorca dedicades a la distribució d’aliments i productes de primera necessitat es troben al límit. Afirmen que la demanda ha augmentat considerablement i s’espera que per a l’hivern sobrepassarà de nou la capacitat d’aquestes organitzacions. En el cas de Càritas han duplicat les persones ateses respecte al mateix període de l’any anterior, així ho ha afirmat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio, Noemi Estarás, coordinadora de comunicació de Càritas Mallorca.

Per altra banda, les peticions d’aliments a l’organització “Mallorca sense Fam” han augmentat un 67,6 per cent durant el 2020 a causa de la crisi del coronavirus. Segons Jerònia Balaguer, secretària i voluntària de Mallorca Sense fam, no esperaven aquest augment d’usuaris, perquè a l’abril i maig molts començaven a treballar en el sector de l’hostaleria i prescindien de la seva ajuda.


Escolta la notícia d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

El 32,5% de la població balear ja ha rebut les dues dosis de la vacuna anticovid. De l'anunciada retirada de la màscara a partir del dissabte, el portaveu autonòmic del...

Cada any s’empadronen 30.000 persones a Palma

Gairebé la meitat són estrangers, l'altra meitat es divideix entre mallorquins i gent de la resta de l'estat

La variant india provoca 1 de cada 10 positius de Covid a les Illes

De cada vegada és més predominant i no es descarta que hi hagi transmíssió comunitària d'aquesta variant

Accident laboral a un hotel del centre històric de Palma

Els bombers han rescatat un treballador que ha caigut dins d'una cisterna subterrània