societat

Les escales per unir el port interior de Ciutadella amb Dalt Sa Quintana acabaran per primavera

Davall l'estructura s'hi ubicaran locals que acolliran serveis avui dia dispersos i banys públics


El port interior de Ciutadella millorarà les seves connexions amb la resta de la ciutat. L’estiu passat Ports de les Illes Balears va acabar una important intervenció de reforma, en la qual també es van millorar les infraestructures soterrades. Ara hi construeix unes escales que l’enllaçaran amb el barri de Dalt Sa Quintana. En concret connectaran el port interior amb l’aparcament ubicat a tocar de l’antiga estació marítima; un espai avui dia buit, però que en els pròxims anys acollirà el futur centre de Formació Professional d’Hoteleria (projecte que ja compta amb una partida als pressupostos de la Comunitat per a l’any que ve).

La demanda de millora de les connexions és una reivindicació històrica dels veïns de Dalt Sa Quintana, que van arribar a reclamar la construcció d’un pont per sobre el port que connectés el barri amb la plaça des Born. Però el futur planejament urbanístic municipal que s’està tramitant no el contempla, ni tampoc el recull el pla d’obres de Ports. De moment les escales (que han d’estar enllestides a principis de primavera) també incorporaran diversos locals de serveis que avui dia es troben dispersos i lavabos públics, davall l’estructura. Un projecte que genera opinions contraposades entre els veïns.

La construcció de les escales que connectaran amb Dalt Sa Quintana no és l’única obra que hi haurà en marxa a finals d’aquest hivern al port antic de Ciutadella. Està previst que entre febrer i març comencin les feines de reparació i rehabilitació del pont de Sa Colàrsega. Amb un pressupost de 150.000 euros, el termini d’execució d’aquestes feines és de tres mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Demanen 12 anys de presó per un home acusat d’abusar sexualment de la filla de la seva dona

Els fets tingueren lloc entre el 2012 i el 2015. D'acord amb la Fiscalia, l'home li deia a la menor...

Arriba una pastera amb 15 homes a Eivissa

A les 7.25 hores s'ha produït l'entrada irregular per mar i han estat interceptats en terra, a Sal Rossa, dins el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia

La rebaixa del preu dels test d’antígens anima les compres i alleugereix la cistella de la compra covid

Les farmàcies noten un augment de les vendes de les auto proves diagnòstiques, però perden doblers amb la nova tarifa

Pregó en forma de glosa per encetar les Festes de Sant Sebastià

Encara que no hi hagi ni concerts ni foguerons, l'ajuntament vol que els ciutadans gaudeixin del seu patró