societat

Les escales per unir el port interior de Ciutadella amb Dalt Sa Quintana acabaran per primavera

Davall l'estructura s'hi ubicaran locals que acolliran serveis avui dia dispersos i banys públics


El port interior de Ciutadella millorarà les seves connexions amb la resta de la ciutat. L’estiu passat Ports de les Illes Balears va acabar una important intervenció de reforma, en la qual també es van millorar les infraestructures soterrades. Ara hi construeix unes escales que l’enllaçaran amb el barri de Dalt Sa Quintana. En concret connectaran el port interior amb l’aparcament ubicat a tocar de l’antiga estació marítima; un espai avui dia buit, però que en els pròxims anys acollirà el futur centre de Formació Professional d’Hoteleria (projecte que ja compta amb una partida als pressupostos de la Comunitat per a l’any que ve).

La demanda de millora de les connexions és una reivindicació històrica dels veïns de Dalt Sa Quintana, que van arribar a reclamar la construcció d’un pont per sobre el port que connectés el barri amb la plaça des Born. Però el futur planejament urbanístic municipal que s’està tramitant no el contempla, ni tampoc el recull el pla d’obres de Ports. De moment les escales (que han d’estar enllestides a principis de primavera) també incorporaran diversos locals de serveis que avui dia es troben dispersos i lavabos públics, davall l’estructura. Un projecte que genera opinions contraposades entre els veïns.

La construcció de les escales que connectaran amb Dalt Sa Quintana no és l’única obra que hi haurà en marxa a finals d’aquest hivern al port antic de Ciutadella. Està previst que entre febrer i març comencin les feines de reparació i rehabilitació del pont de Sa Colàrsega. Amb un pressupost de 150.000 euros, el termini d’execució d’aquestes feines és de tres mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

687 nous casos i 5 morts per Covid-19 a Balears

La taxa de positivitat de les 6.304 proves diagnòstiques realitzades aquest divendres és del 10,23% i el Servei de Salut atén per covid a 10.968 pacients

22.347 persones ja s’han vacunat contra la Covid-19 a Balears

2.255 ancians i treballadors de geriàtrics han completat el procés i ja han rebut la segona dosi

Es dispara la incidència acumulada a Eivissa: 2.000 casos a 14 dies

En les darreres 24 hores. s'han registrat 290 nous casos de Covid-19. "Quan se cerca molt, es troba molt", ha...

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura. A Eivissa i Formentera, a més, s'han activat...