societat

Les escoles concertades de Menorca es sumen al rebuig de la nova llei educativa

Volen que l'Estat els escolti perquè, asseguren, concentren el 40% dels alumnes de la Comunitat Autònoma


El rebuig a la nova Llei Educativa, la Llei Celaá, arriba també a Menorca. Aquest divendres es reuniran a Maó, representants de totes les Balears de la plataforma “Schola Libera” per evitar que les escoles concertades siguin arraconades. Volen que l’Estat els escolti perquè, asseguren, concentren el 40% dels alumnes de la Comunitat Autònoma.

Les famílies d’aquests alumnes han pogut triar lliurement la seva escola, la Consolació de Ciutadella, d’entre els 6 centres escolars que hi ha al municipi, 4 de públics i 2 de concertats. És gratuït igual que un públic, gràcies al finançament que els aporta la Conselleria d’Educació, i volen que així continuï sent perquè el criteri econòmic no sigui un condicionant. Però consideren que amb la nova llei Celaá se’ls arraconarà, i es reduirà, per tant, el ventall d’elecció.

L’Associació d’Escoles Concertades de Balears assegura que aquests centres sostenen el 40 per cent del total de l’alumnat de la comunitat autònoma i, per aquest motiu, demanen ser escoltats. Volen que la llei sigui més debatuda i tampoc no creuen que ara sigui el moment més idoni.

Tampoc no comparteixen que la llei faci desaparèixer els centres d’educació especial, que es doni prioritat a la llengua de les comunitats autònomes i que desaparegui l’assignatura de religió i la d’ètica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Operatiu especial, amb tres drons inclosos, per fer complir les normes COVID-19 aquest cap de setmana

Es reforça la vigilància, especialment a les terrasses, però també a les platges {rela} La policia nacional ha obert 177...

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat

La policia nacional ha obert 177 actes per incompliment de les restriccions a tot l’arxipèlag

Aquest primer cap de setmana s'intensifiquen els controls dels agents. També s'ha activat un dispositiu especial a les platges. {rela}...

Accident amb fugida a Palma

Una jove va resultar ferida lleu