societat

Les escoletes municipals de Palma encara no tenen un data prevista per la reobertura

El regidor d'Educació de Cort destaca la voluntat d'"obrir-les el més aviat possible" però està "a l'espera" de les instruccions de la Conselleria

Les+escoletes+municipals+de+Palma+encara+no+tenen+un+data+prevista+per+la+reobertura

El Patronat Municipal d’Escoles Infantils de l’Ajuntament de Palma no té, encara, una data concreta per a la reobertura de les escoletes i està “a l’espera” de les instruccions de la Conselleria d’Educació.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat avui dijous en roda de premsa que la voluntat del Patronat és “obrir el més aviat possible” però que aquest pas no es pot donar fins que no es garanteixi la seguretat sanitària dels infants, les famílies i els treballadors de les escoletes.

Carrió ha assenyalat que encara s’està “a l’espera” de l’ordre ministerial concreta que fixi els terminis i de les instruccions de la Conselleria que depenen d’aquesta ordre i que ha de marcar els protocols de la reobertura dels centres.

El personal docent sí que es reincorporarà al treball presencial dilluns i s’unirà als equips directius i personal de neteja que ja ho havia fet.

La Conselleria ja ha enviat l’esborrany de Resolució del Protocol de la fase 2. En aquesta nova proposta, les mesures més destacades sobre l’ensenyament de 0 a 3 anys és que els centres hauran d’organitzar torns per al temps d’esplais i en cas necessari es delimitaran zones per garantir el distanciament dels infants. També indica que el personal i els nins hauran d’utilitzar un calçat diferent dins l’aula el qual quedarà al centre. I si algun familiar ha d’entrar a l’aula, haurà de col·locar-se peücs d’un sol ús. La Conselleria preveu que aquesta Resolució es publicarà definitivament dimarts que ve.

Per la seva banda, la majoria de les escoletes privades tampoc no reobriran dilluns. Segons la Federació d’Escoles Infantils Privades de les Balears, aquestes prefereix arribar a la fase 3, quan les ràtios podran ser més elevades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacances en Pau es farà de manera alternativa després de la suspensió pel coronavirus

Estava previst que un centenar d'infants arribassin a principis de juliol a Mallorca

Donen per controlat el brot de Palma, amb onze positius d’una família de quinze

Les persones de la família que tenen la Covid-19 estan bé de salut i es troben asimptomàtiques

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica

Comença la reactivació econòmica a sa Pobla

Aquest diumenge la plaça del poble era plena de gent que aprofitava per anar a comprar al mercat