X

Les escoletes municipals es preparen per a la reobertura a la fase 3

A Marratxí es tem perquè puguin faltar places i a Sineu, en canvi, la demanda pot ser escassa o fins i tot nul.la

27/05/2020

Les escoletes municipals es preparen per a la reobertura a la fase 3

Nofre Pasqual

Les escoletes municipals es preparen per reobrir, quan es decreti la fase 3 de l’estat d’alarma que, recordem, podria produir-se a partir de dilluns a Mallorca, Menorca i Eivissa. Les normes de seguretat que hauran de complir són molt estrictes i, en alguns casos, es tem que no es pugui absorbir tota la demanda de places, ja que l’aforament dels centres es reduirà fins al 50 per cent de la seva capacitat habitual.

A l’escoleta de Ses Cases Noves de Marratxí un operari desinfectava avui matí tot el centre, per preparar-lo per a la seva reobertura. En aquest municipi, l’ajuntament disposa de dues escoletes que ofereixen 137 places, que passaran a ser la meitat quan puguin reobrir durant la fase 3. L’Ajuntament tem que les places que s’ofereixin no siguin suficients, ja que no està clar que les escoletes i guarderies privades puguin obrir portes, per no poder complir les normes de seguretat. Davant d’aquest fet, s’està treballant en la concessió d’ajuts a les famílies més necessitades per contractar cangurs a domicili entre els 0 i fins als 6 anys.

Una realitat molt distinta es viu a Sineu, on només dues famílies s’interessaren, dies enrere, per dur el nin a l’escoleta quan reobrís les portes. En aquesta escoleta, amb la ràtio del 50 per cent, hi oferiran 18 places, però es pot donar el cas que no reobrin, perquè cap família ho acabi sol·licitant.

La Federació de Municipis de les Balears acordà la setmana passada la reobertura de les escoletes municipals a partir de la fase 3. Si acaba sent així, no està clar que puguin fer-ho a partir de dilluns mateix perquè el marge per tenir-ho tot a punt és molt escàs.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris