societat

Les escoletes municipals es preparen per a la reobertura a la fase 3

A Marratxí es tem perquè puguin faltar places i a Sineu, en canvi, la demanda pot ser escassa o fins i tot nul.la

Les+escoletes+municipals+es+preparen+per+a+la+reobertura+a+la+fase+3

Les escoletes municipals es preparen per reobrir, quan es decreti la fase 3 de l’estat d’alarma que, recordem, podria produir-se a partir de dilluns a Mallorca, Menorca i Eivissa. Les normes de seguretat que hauran de complir són molt estrictes i, en alguns casos, es tem que no es pugui absorbir tota la demanda de places, ja que l’aforament dels centres es reduirà fins al 50 per cent de la seva capacitat habitual.

A l’escoleta de Ses Cases Noves de Marratxí un operari desinfectava avui matí tot el centre, per preparar-lo per a la seva reobertura. En aquest municipi, l’ajuntament disposa de dues escoletes que ofereixen 137 places, que passaran a ser la meitat quan puguin reobrir durant la fase 3. L’Ajuntament tem que les places que s’ofereixin no siguin suficients, ja que no està clar que les escoletes i guarderies privades puguin obrir portes, per no poder complir les normes de seguretat. Davant d’aquest fet, s’està treballant en la concessió d’ajuts a les famílies més necessitades per contractar cangurs a domicili entre els 0 i fins als 6 anys.

Una realitat molt distinta es viu a Sineu, on només dues famílies s’interessaren, dies enrere, per dur el nin a l’escoleta quan reobrís les portes. En aquesta escoleta, amb la ràtio del 50 per cent, hi oferiran 18 places, però es pot donar el cas que no reobrin, perquè cap família ho acabi sol·licitant.

La Federació de Municipis de les Balears acordà la setmana passada la reobertura de les escoletes municipals a partir de la fase 3. Si acaba sent així, no està clar que puguin fer-ho a partir de dilluns mateix perquè el marge per tenir-ho tot a punt és molt escàs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...