societat

Les famílies dels nins robats demanen obrir les fosses comunes dels cementiris

L'entitat Orígens diu que d'aquesta manera podran investigar els presumptes casos de sostracció de nounats


L’Associació Orígens de Balears demana al Govern que permeti l’obertura de fosses comunes per investigar la presumpta sostracció de nins robats. També reclama que es realitzin proves d’ADN per identificar els seus familiars. Algunes persones afectades tenen sospites que els seus fills nounats no moriren durant el part, sinó que foren entregats a famílies adoptives.

L’entitat ha fet arribar aquesta petició de manera verbal en una reunió que va mantenir amb la conselleria de Cultura. La vicepresidenta i portaveu d’Orígens, Paloma Alcauz, fa anys que cerca la seva germana bessona. Pensa que es tractaria d’un cas de nins robats. Alcauz diu que “la meva germana podria estar enterrada en una de les fosses comunes del cementiri de Palma. Si la fossa s’obre, podrem comprovar si hi ha les restes del cos de la meva germana”. Fa anys que l’entitat també demana un banc d’ADN gratuït perquè les famílies puguin investigar els presumptes casos de nins robats. “Fins ara les famílies hem hagut de pagar les proves d’ADN; els costos dels advocats i també nosaltres mateixos hem d’investigar els casos de nins robats”, lamenta la portaveu de l’entitat.

La conselleria de Cultura NO entra a valorar la petició d’Orígens d’obertura de les fosses comunes perquè la petició no s’ha fet per escrit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol