societat

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que en reconegui la condició

La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l'escolarització dels infants

Les+fam%C3%ADlies+monoparentals+de+les+Balears+podran+sol%C2%B7licitar+un+carnet+que+en+reconegui+la+condici%C3%B3

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que reconegui la seva condició. La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l’escolarització dels infants. El Govern respon així a una demanda històrica del col·lectiu. Era un reconeixement que les 43.000 famílies monoparentals de les Balears portaven anys esperant.

“Era la nostra il·lusió, és la primera passa perquè es reguli i estem molt contentes. Tenir aquest reconeixement formal també obre la porta al reconeixement social”, expressa la secretària de l’Associació de Famílies Monoparentals de les Illes Balears (FAMOIB), Irene Llull.

Fins al moment, les famílies monoparentals no tenien cap document que acreditàs la seva condició. “Fins que es va aprovar la Llei de Famílies l’any 2018, èrem persones individuals amb fills, amb les repercussions fiscals, econòmiques i socials que comporta”, subratlla Llull, qui insisteix en la importància de poder acreditar la condició de famílies monoparentals.

Amb el carnet, les famílies monoparentals podran demostrar la seva condició i adherir-se a ajuts públics. “Podran acollir-se als beneficis que les diferents administracions públiques els hi apliquin, com ara reducció de quotes, de taxes o facilitats per a l’escolarització”, declara la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago.

Les famílies monoparentals amb dos fills o més o amb algun fill amb discapacitat superior al 33% podran obtenir el carnet de família nombrosa monoparental. Els consells insulars emetran totes aquestes identificacions, que podran sol·licitar-se a partir d’octubre. Una passa més perquè l’Administració es compassi a la realitat social i reconegui la diversitat familiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Aurora polo gonzalez 28/09/2020

    Hola soy familia numerosa tengo derecho a esta ayuda?

  2. Kintija morozova 29/09/2020

    Hola.
    Soy sola con mi hijo, tengo derecho a esta ayuda y donde puede solicitar?! Gracias

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern demana que s’evitin els espais naturals més massificats

Les aglomeracions d'enguany posen en perill el medi ambient

Francina Armengol no descarta endurir les mesures per contenir la pandèmia

De moment, a les Illes es mantendrà el mateix horari de toc de queda que s'ha establert a la resta...

Alejandra Quesada serà la nova cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil a les Balears

Formada per 43 agents, la USECIC és l'encarregada d'algunes de les funcions més perilloses del cos

A la missa de la Seu es canta tot i la recomanació de no fer-ho

Asseguren que es pot fer seguint totes les mesures de seguretat