societat

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que en reconegui la condició

La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l'escolarització dels infants

Les+fam%C3%ADlies+monoparentals+de+les+Balears+podran+sol%C2%B7licitar+un+carnet+que+en+reconegui+la+condici%C3%B3

Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que reconegui la seva condició. La identificació els permetrà adherir-se a ajuts públics, com reducció de taxes o facilitats per a l’escolarització dels infants. El Govern respon així a una demanda històrica del col·lectiu. Era un reconeixement que les 43.000 famílies monoparentals de les Balears portaven anys esperant.

“Era la nostra il·lusió, és la primera passa perquè es reguli i estem molt contentes. Tenir aquest reconeixement formal també obre la porta al reconeixement social”, expressa la secretària de l’Associació de Famílies Monoparentals de les Illes Balears (FAMOIB), Irene Llull.

Fins al moment, les famílies monoparentals no tenien cap document que acreditàs la seva condició. “Fins que es va aprovar la Llei de Famílies l’any 2018, èrem persones individuals amb fills, amb les repercussions fiscals, econòmiques i socials que comporta”, subratlla Llull, qui insisteix en la importància de poder acreditar la condició de famílies monoparentals.

Amb el carnet, les famílies monoparentals podran demostrar la seva condició i adherir-se a ajuts públics. “Podran acollir-se als beneficis que les diferents administracions públiques els hi apliquin, com ara reducció de quotes, de taxes o facilitats per a l’escolarització”, declara la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago.

Les famílies monoparentals amb dos fills o més o amb algun fill amb discapacitat superior al 33% podran obtenir el carnet de família nombrosa monoparental. Els consells insulars emetran totes aquestes identificacions, que podran sol·licitar-se a partir d’octubre. Una passa més perquè l’Administració es compassi a la realitat social i reconegui la diversitat familiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Aurora polo gonzalez 28/09/2020

    Hola soy familia numerosa tengo derecho a esta ayuda?

  2. Kintija morozova 29/09/2020

    Hola.
    Soy sola con mi hijo, tengo derecho a esta ayuda y donde puede solicitar?! Gracias

Cercador |


més contingut relacionat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA

Un picapedrer de 58 anys, ferit greu en caure de la bastida d’unes obres a Sencelles

La caiguda ha estat de 6 metres d'altura, i li ha provocat un politraumatisme greu al crani. L'home es troba...

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...