X

Les farmàcies de Menorca tornen quedar sense tests d’antígens

La cooperativa COFARME espera que a partir de la setmana que ve el subministrament ja sigui regular

20/01/2022

Les farmàcies de Menorca tornen quedar sense tests d’antígens

Els farmacèutics viuen aquests dies de manca de subministrament amb paciència i resignació. Els casos continuen augmentant: Menorca ha registrar 331 nous infectats i hi hi ha 15 persones ingressades, 13 a planta i dues a l’UCI. Donat aquest allau de casos, són moltes les persones que entren a les farmàcies cercant un test d’antígens. La tornada a les aules ha provocat molts contactes estrets amb casos positius i les famílies volen saber quin és l’estat de salut dels seus fills. D’altra banda, el preu fix de 2,94 euros per test que entrà en vigor dissabte passat fa que ja no sigui tan costós tenir proves de reserva a casa per si en cas de risc, es vol sortir de dubtes de manera immediata.

Donat l’allau de casos positius, són moltes les persones que entren a les farmàcies cercant un test d’antígens. La tornada a les aules ha provocat molts contactes estrets amb casos positius i les famílies volen saber quin és l’estat de salut dels seus fills. D’altra banda, el preu fix de 2,94 euros per test que entrà en vigor dissabte passat fa que ja no sigui tan costós tenir proves de reserva a casa per si en cas de risc, es vol sortir de dubtes de manera immediata.

Cartells anunciant “No hi ha test d’antígens” es veuen a la majoria de farmàcies de Menorca durant tota aquesta setmana. Però, tot i així, hi ha molts clients que hi entren i demanen si tenen un test d’antígens. Alguns farmacèutics han decidit organitzar una llista d’espera per quan arribi el subministrament. La farmàcia Cardona de Maó ja du 300 tests sol·licitats.

L’elevada demanda ha provocat una manca d’oferta. La Cooperativa Farmacèutica Menorquina feia dies que no tenia tests. Aquest dijous n’ha rebut 1.500 i ja s’han repartit entre les 40 farmàcies de l’illa. Dilluns en tornaran a arribar; però, a causa de la situació actual, les centrals de compres no poden assegurar la comanda desitjada. Aquesta cooperativa preveu que a partir de la setmana que ve el subministrament serà més regular.

20/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT