X

Les farmàcies tenen problemes de subministraments en més de 600 medicaments

Entre les causes: la manca dels principis actius necessaris per a la seva fabricació però també una demanda elevada, en alguns casos

20/11/2022

Les farmàcies tenen problemes de subministraments en més de 600 medicaments

Més de 600 medicaments tenen, ara per ara, problemes de subministrament segons les dades de l’agència espanyola de medicaments. Els farmacèutics reconeixen que tot i que aquesta situació ve d’enrera les dificulats s’han agreujat en els darrers mesos.

Entre les causes: la manca dels principis actius necessaris per a la seva fabricació però també una demanda elevada, en alguns casos. El col·legi de farmacèutics de les Balears assegura que, per a la majoria dels casos, hi ha una alternativa terapèutica per als pacients.

Un antibiòtic infantil és un dels medicaments afectats per la manca de subministrament. Però n’hi ha d’altres també afectats pel mateix problema. Els farmacèutics cerquen alternatives als pacients.

El col·legi de farmacèutics de les Balears assegura que en la majoria dels casos es pot trobar una solució terapèutica per als pacients. Però en el dia a dia, a les farmàcies, es troben dificultats.

El sector explica que tot i que la dificultat ve d’enrere, s’ha agreujat en els darrers mesos.

20/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT