societat

Les galeries de la Plaça Major de Palma confien en una pròrroga per no haver de tancar

L'11 de setembre acaba la concessió municipal

Les+galeries+de+la+Pla%C3%A7a+Major+de+Palma+confien+en+una+pr%C3%B2rroga+per+no+haver+de+tancar

Compte enrere en els pocs locals, gairebé no arriben al 30 per cent, que queden oberts a les galeries soterrades de la plaça major de Palma. Dia 11 de setembre els llogaters i concessionaris els han de deixar perquè s’acaba la concessió municipal i tant l’aparcament com la zona comercial torna a mans de l’ajuntament.

L’ajuntament estudia jurídicament si és possible prorrogar uns mesos les concessions comercials per elaborar un pla de viabilitat i a això s’aferren els comerciants. Si no és així, dia 12 de setembre les portes de les galeries continuaran obertes pels locals privats que hi ha i perquè, a més, és necessari per a les sortides de l’aparcament.

Un fet que pot generar problemes d’okupes que ningú no desitja. Un terç dels locals són privats i podran continuar però el problema és que hi ha un deute de 300 mil euros de despeses de comunitat sense pagar.

De moment, també és a l’aire allò què passarà amb el supermercat perquè una part és en locals públics. També asseguren que hi problemes de salubritat que es podien agreujar encara més. Els comerciants voldrien que a les galeries, a la part central, es pogués fer un mercat gastronòmic però ara mateix no és possible per la normativa d’usos.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

4 detinguts per una nova violació grupal a Múrcia

Un transeünt va trobar la víctima al carrer i ha estat qui n'ha donat la veu d'alarma.

Continua la recerca del presumpte assassí de Pilar C.P.

Els veïnats del seu poble natal, Paredes de Nava, a Palència, s'han concentrat davant de l'Ajuntament per mostrar el condol i rebutjar la violència contra les dones

L’IdISBa investiga com detectar de manera precoç la sèpsia

Alejandra Alba ha rebut la beca Stop Fuga de Cervells, valorada en 92.000 euros

Un incendi obliga a tallar el servei de tren a l’altura de Sineu

El servei ha estat interromput durant una hora i mitja