societat

Les hospitalitzacions per Covid-19 es redueixen a més de la meitat un mes després de l’inici del curs escolar

Les estadístiques confirmen que la sistematització dels rastrejos ha disminuït els ingressos en relació als casos actiusEl primer balanç del pont del Pilar: 479 contagis, 315 curats i 164 casos actius més

L’evolució de la pandèmia de coronavirus a les Illes un mes després de l’inici del curs escolar presenta xifres favorables, que indiquen que tant l’hospitalització com el nombre d’estades a l’UCI sobre el nombre total de pacients s’ha reduït a més de la meitat, tot i que els casos actius experimenten un lleuger increment respecte de fa un mes.

En concret el volum de pacients amb Covid-19 ingressats a cures intensives representa l’1,4% de tots els casos actius, quan a meitat de setembre era del 3%. Més significativa ha estat la baixada de la incidència de les hospitalitzacions; si fa un mes eren 18 de cada 100 casos, avui en són el 6,8%. Aixó significa que tot i que ara hi ha prop de 400 casos actius més que fa un mes, la pressió hospitalària tendeix a decréixer. A dia d’avui hi ha 195 pacients ingressats a les Illes per coronavirus, dels quals 42 són a l’UCI.

Importància dels rastrejos

La realització sistemàtica de rastrejos de contactes ha fet que les estadístiques d’aquesta segona onada mostrin unes gràfiques ben diferents a les de la primera. Per març, quan no es feien proves PCR als asimptomàtics i tampoc a molts dels pacients que mostraven símptomes, el pic d’hospitalització fregava la corba dels casos actius.

El 4 d’abril s’assolí el rècord d’hospitalitzats, 592, que van suposar en aquell moment el 70% aproximat de tots el casos detectats. Dos dies després s’arribava al pic de pacients en cures intensives, 115 en total. Pel que fa a aquesta segona onada, i després de registrar mínims de casos actius, en concret 109, i d’hospitalitzacions -només 20- a meitat de juliol, el nombre d’infectats va tornar a disparar-se, i el 30 d’agost es detectava el pic més alt d’infeccions actives de tota la pandèmia, prop de 4.000.

Dues setmanes més tard, coincidint amb l’inici del curs escolar, s’assolia el punt més àlgid d’hospitalització, amb 410 pacients ingressats el 8 de setembre. Ara, com deim, no s’arriba als dos cents, per la qual cosa aquest pic d’hospitalització s’ha reduït a la meitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...