espanya

Les Illes Balears acolliran un total d’11 menors no acompanyats provinents de Ceuta

Ahir dimecres, la pressió migratòria fou molt menor que en dies anteriors, gràcies al tancament de nou de la frontera i a la col·laboració de la policia marroquina

Les+Illes+Balears+acolliran+un+total+d%2711+menors+no+acompanyats+provinents+de+Ceuta

Calma, de nou, a la frontera del Tarajal que separa Ceuta del Marroc. Això sí, ahir vespre es produïren una sèrie d’aldarulls a la ciutat marroquí de Fenidèk, molt a prop de Ceuta, quan centenars de persones intentaren franquejar el dispositiu policial del país africà que impedia que es dirigissin cap al Tarajal. Alguns d’ells cremaren pneumàtics al mig de la carretera com a protesta pel bloqueig del seu pas.

Mentrestant a Ceuta, les forces de seguretat auxiliaren alguns dels que arribaren ahir horabaixa, com aquest menor que estava exhaust. També se centraren a localitzar-ne d’altres que continuaven deambulant pels carrers ceutins.

Aquest passat dimecres, la pressió migratòria fou molt menor que en dies anteriors, gràcies al tancament de nou de la frontera i a la col·laboració de la policia marroquina.

Sembla que l’episodi més tens de la darrera dècada entre Espanya i el Marroc comença a tranquil·litzar-se, després que el país africà reconegués el seu malestar per l’acolliment hospitalari d’Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Gali.

Les Illes Balears acolliran un total d’11 menors NO acompanyats provinents de Ceuta, a petició del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i de la comunitat ceutina. Dels onze, 6 seran acollits en centres del Consell de Mallorca, dos del Consell de Menorca i altres tres directament pel Govern de les Illes Balears a través d’un acord directe amb la ciutat de Ceuta, que mantendrà la tutela d’aquests infants. La seva arribada es produirà en els propers dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern de Sánchez aprova avui els indults als líders del Procés

L'oposició ho considera "cop a la democràcia", mentre que els independentistes els consideren insuficients i demanen l'amnistia. Històricament, entre els...

Aragonès afirma que els indults són “una passa insuficient”

El president català ha proposat l'amnistia i "l'exercici del dret a l'autodeterminació" a través d'un referèndum

Sánchez anuncia uns indults per a la convivència que canviaran la història

S'ha mostrat convençut que "treure aquestes nou persones de la presó" és "un rotund missatge" de la voluntat de concòrdia...

Cerquen a la mar un dels 42 migrants que fa dos dies arribaren en embarcació prop de Fuerteventura

El passatger va caure a l'aigua mentre que els equips d'emergència intentaven salvar els migrants