X

Les Illes Balears milloren en competitivitat, però continuen a la franja baixa de la UE

En tres anys han guanyat 13 posicions en el rànquing global elaborat per la Fundació Impulsa, però l'arxipèlag encara té aspectes per millorar, segons apunta el director d'Impulsa. Antoni Riera aposta perquè la productivitat estigui al centre de la presa de decisions

26/02/2024

Les Illes Balears milloren en competitivitat, però continuen a la franja baixa de la UE

33

El rànquing de competitivitat global analitza un total de 234 regions europees i, d’aquestes, les Illes Balears se situen en el lloc 153. Remunta 13 posicions en comparació amb el darrer rànquing, d’ara fa tres anys, però encara som a la part baixa d’una taula que lidera la capital de Dinamarca i en la qual la regió espanyola més ben posicionada és Madrid, en el número 37.

“Tot i que les Balears han fet un esforç molt gros en molts de pilars per millorar les seves puntuacions, aquest esforç no ha estat suficient. Per tant, la Fundació Impulsa demana a la societat i als agents econòmics i socials que posin la productivitat en el centre de la seva presa de decisions i que, fonamentalment, abordem un canvi de xip competitiu“, segons ha explicat el director tècnic d’Impulsa Balears, Antoni Riera. 

Perquè així com treim bona nota en pilars com la salut, les infraestructures, l’educació bàsica o la preparació tecnològica, els que encara pesen de manera negativa en la valoració de la competitivitat de les Illes són, principalment, la sofisticació empresarial, l’eficiència del mercat de treball i l’educació superior. De fet, apunta Riera, és en educació superior on sortim pitjor parats.

Aquest rànquing de competitivitat global, que s’ha presentat avui a part del sector empresarial, posa de manifest, també, que el nivell de benestar social aquí a les Illes té encara un marge de millora important: la competitivitat d’una regió, apunta Riera, repercuteix en el benestar de la seva població.

26/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT