economia

Les Illes Balears rebran avui 231 milions d’euros del fons estatal extraordinari per la Covid

Durant el mes de novembre arribaran els 99 milions d'euros restants


El Govern central transferirà avui una partida de 231 milions d’euros a les Illes Balears del fons extraordinari de 13.486 milions per fer front als efectes econòmics de la pandèmia. Representa el 70 per cent de la quantitat total destinada a l’arxipèlag. El mes de novembre arribaran la resta de doblers, 99 milions d’euros, per completar la xifra de 330 milions.

La distribució d’aquests recursos entre les Comunitats Autònomes es realitza sota el criteri de població ajustada definitiva del 2020 defensat segons l’executiu per la majoria de territoris. En canvi, les Illes Balears, Aragó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Navarra i La Rioja es decanten pel pes del PIB regional de cada comunitat.

L’objectiu d’aquest fons extraordinari és que el Govern central assumeixi una part del dèficit autonòmic i que les Comunitats Autònomes tenguin més marge de maniobra i major liquiditat per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia de la Covid 19.

Andalusia amb 2.357 milions d’euros, Catalunya amb 2.160 i la Comunitat de Madrid amb 1.863 milions aglutinen gairebé la meitat, el 47%, del fons extraordinari després de satisfets tots els pagaments al novembre.

El ministeri d’Hisenda explica que aquestes ajudes se sumen als lliuraments a compte del sistema de finançament autonòmic que enguany pugen a una xifra rècord de 105.589 milions d’euros i que en el 2022 augmentaran un 6% més fins a arribar als 112.000 milions. A més, durant el 2021, les Comunitats Autònomes han rebut 7 mil milions per ajudar a reforçar la solvència de les petites i mitjanes empreses i també dels autònoms. Per al 2022, els territoris rebran una transferència addicional de 3.900 milions d’euros per cobrir les liquidacions negatives del 2020 i una partida de 3.100 milions per compensar el perjudici econòmic del canvi de normativa de l’IVA.

Font: Ministeri d’Hisenda

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Per què la gent abandona cotxes al carrer?

L'abandonament s'ha disparat, sobretot a Palma, i molts ho fan perquè no poden pagar la reparació o deuen impostos

El balanç de final de temporada: difícil allargar més enllà d’octubre

Platja de Palma pot avançar una o dues setmanes el tancament d'hotels

Palma torna a acollir quatre creuers simultanis al dia: el més gran i el més luxós, a 7 milions el camarot

'The World' coincideix aquest dilluns amb tres creuers més al port de Palma (Harmony of The Seas, Norwegian Epic i...

Les Illes Balears, primera destinació espanyola de turisme internacional durant el 2021

Durant l'agost, 1 de cada 4 turistes estrangers cap a Espanya volaren a l'arxipèlag