societat

Les Illes continuaran en nivell 4 i amb la restauració tancada almenys fins al 13 de febrer

A partir d'ara també es limita la pernoctació en habitacions compartides d’albergs, refugis i hostatgeries a persones del mateix nucli de convivents


Les Illes Balears es mantenen almenys fins al 13 de febrer en el Nivell 4 de risc extrem, amb les mesures de restricció establertes, que impliquen el tancament de la restauració i la limitació de reunions al mateix grup de convivència, segons un acord que aprovat aquest divendres el Consell de Govern Extraordinari a petició de la Conselleria de Salut. Formentera també entra en el nivell 4 reforçat a partir d’aquest dissabte.

També es manté el toc de queda de 22 hores a 6 hores i les illes d’Eivissa i Formentera continuen tancades perimetralment. Les reunions es limiten a un únic nucli de convivència a Mallorca, Eivissa i Formentera. A Menorca, es permeten reunions de 2 nuclis de convivència. Aquesta és l’única illa que es manté en nivell 4 estàndard, sense mesures extraordinàries de reforç.

D’altra banda, a Formentera, es reforcen les mesures de seguretat. S’estableix també el tancament de bars i restaurants, es prohibeix l’assistència de públic als esdeveniments esportius, els comerços hauran de tancar a les 20h i les grans superfícies romandran tancades.

UN ÚNIC NUCLI DE CONVIVÈNCIA A ALBERGS, REFUGIS I HOSTATGERIES:  

L’acord també preveu que quan un territori de qualsevol de les illes es trobi en el nivell 4 d’alerta sanitària, en els albergs, els refugis, les hostatgeries o els establiments turístics anàlegs —sigui quina sigui la denominació d’aquests— que disposin d’habitacions o sales habilitades per a la pernoctació d’ús compartit i capacitat múltiple, es prohibeix la pernoctació en la mateixa estança de persones que formin part d’unitats de convivència diferents.

DADES DE LA INCIDÈNCIA ACUMULADA: 

Pel que fa als indicadors, la incidència acumulada de la COVID-19 en els darrers 14 dies en el conjunt de les Illes Balears canvia la tendència a l’alça marcada fins divendres passat i ha registrat una lleugera davallada en la incidència d’un 3 % en una setmana. Passa de registrar 704,6 casos per cada 100.000 habitants a 682,2, d’acord amb el que recull l’informe 36 del Servei balear d’Epidemiologia que es publica aquest divendres i que inclou informació fins al 28 de gener.

Mallorca presentava en les dates immediatament anteriors a l’acord una incidència acumulada a 14 dies (IA) de més de 465 casos per cada 100.000 habitants. D’altra banda, la taxa de positivitat a 14 dies era del 8,16 %, mentre que a 7 dies era del 7,49 %.

L’illa de Menorca presentava una IA14 per sobre de 468 casos per 100.000 habitants. Així mateix, la taxa de positivitat a 14 dies es trobava en un 7,43 %, i a 7 dies, en un 6,78 %.

L’illa d’Eivissa presentava una IA14 de més de 2.330 casos per 100.000 habitants. D’altra banda, la taxa de positivitat a 14 dies era del 13,25 %, i a 7, del 12,38 %.

L’illa de Formentera presentava una IA14 de més de 1.040 casos per 100.000 habitants. Finalment, la taxa de positivitat a 14 dies es trobava en un 22,19 %, i a 7 dies, en un 19,28 %.

Totes aquestes dades es troben dissortadament molt lluny de les que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) considera fora de la situació de risc, és a dir, unes IA14 inferiors a 60 casos per cada 100.000 habitants i unes taxes de positivitat inferiors al 3 %, explica Salut. D’aquí prové, asseguren, la decisió de mantenir els nivells vigents, excepte a Formentera, en què es reforça el nivell 4 a partir d’aquest dissabte.

708 BROTS DETECTATS:

L’informe 36 elaborat pel Servei balear d’Epidemiologia ofereix informació àmplia sobre els brots —agrupacions de 3 casos o més de COVID-19. Fins a la publicació de l’estudi, a les Illes Balears se n’han detectat fins a 708 des que va començar la pandèmia, 60 la darrera setmana i 359 amb investigació encara oberta.

En total, s’han diagnosticat 5.751 casos positius associats (aproximadament el 12 % del total). Un 44 % dels brots (315) varen ser d’àmbit mixt, un 22 % (158) d’àmbit familiar, i un 13 % (91) varen ser originats a causa de reunions socials. En 698 brots el cas primari era autòcton.

La mitjana de casos per brot detectat a les Illes ha estat de 8 positius: els mínims han registrat 3 casos i el màxim (cas de residència geriàtrica) va tenir 94 casos associats.

Amplia la informació: 
Així evoluciona la vacunació contra la Covid-19 a les Illes Balears
La restauració de Mallorca vol reobrir els seus negocis al març
Una tercera onada d’alta mortalitat: ja són 101 morts amb covid a les Balears enguany

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

El gener caduquen les primeres vacunes contra la covid emmagatzemades a Mallorca

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...

400 persones participen a la cursa solidària per a la fibrosi quística

L'objectiu és ajudar els afectats i reclamar més ajuda i investigar per superar la malaltia

“Llibertat Llucmajor” demana la paralització dels projectes de parcs fotovoltaics

"Amb un 73% de mallorquins que secunden millorar la sobirania alimentària de les illes,  cobrir terreny fèrtil i augmentar el consum de territori perquè empreses de fora de Mallorca puguin...