X

Les Illes, dins un front fred que farà caure el termòmetre sis graus

 El vent bufarà de mestral amb cops moderats a Eivissa i Formentera i, a darrera hora, la tramuntana a Menorca

02/12/2021

Les Illes, dins un front fred que farà caure el termòmetre sis graus

Torna la pluja i el fred Anit passada un front fred ha travessat el cel de les Balears amb precipitacions irregulars entre febles i moderades. On més ha plogut és a la Serra de Tramuntana on s’han recollit fins 26 litres a la Serra d’Alfàbia, 21 a Lluc i 18 a Pollença. A la resta de Mallorca i a Menorca les quantitats se situen entre els 3 i els 8 litres, mentre que a les Pitiüses la pluja ha estat escassa amb quantitats inferiors als 3 litres.

Aquest front ha obert les portes a una nova entrada freda que farà baixar el termòmetre entre 4ºC i 6ºC respecte ahir. No farà net tampoc l’estat del cel, quedaran ruixats dispersos al nord de Mallorca i a Menorca que poden ser localment moderats, caure en forma de calabruix i anar acompanyats de tempesta. No s’espera pluja a les Pitiüses.

L’altre protagonista de la jornada serà el vent que bufarà de mestral amb cops moderats a Eivissa i Formentera i, a darrera hora, la tramuntana a Menorca.

Cap de setmana variat

Divendres, passat el front, el cel s’estirarà i no s’esperen pluges. Tot i que la nit serà freda el termòmetre té tendència a pujar de dia, amb valors d’entre 14ºC i 16ºC.

Dissabte tampoc s’esperen precipitacions ni niguls d’importància en una jornada que serà tranquil·la. La pujada del termòmetre serà encara més clara i a zones d’interior es poden assolir o superar per poc els 20ºC.

Diumenge en canvi una nova línia de front, no gaire activa, tornarà carregar el cel de niguls i arribaran algunes precipitacions a Menorca i més puntualment al nord de Mallorca. Tornarà refrescar i la temperatura caurà de 3ºC a 5ºC.

02/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris