SOCIETAT

Les Illes es troben en prealerta per sequera hidrològica

Medi Ambient demana als municipis previsió en la gestió dels recursos hídrics amb vista a l'estiu


La majoria de les unitats de demanda de les Illes estan en prealerta. Ara mateix, només Formentera es troba en situació de normalitat. A Medi Ambient estan especialment preocupats amb les unitats de demanda del Pla de Mallorca i la d’Artà, que estan en prealerta de sequera hidrològica des de fa 22 i 17 mesos respectivament. A Artà, un 60% de l’aigua del seu servei es perd per mor de les fuites a les seves canonades, i l’any passat patiren restriccions d’aigua fins a desembre.

Artà i el Pla de Mallorca se citaran a un Comitè Tècnic de Sequera. Medi Ambient adverteix que aquest estiu pot ser molt complicat arreu de les Illes. Reparar les fuites de les canonades i emprar aigua dessalada és la millor opció perquè els aqüífers es recuperin.

De moment, la interconnexió amb les comarques de Llevant i del Migjorn de Mallorca per poder dur aigua dessalada estan en marxa, i en queda pendent l’arribada a Son Servera, Sant Llorenç i s’Illot. A Eivissa, el 2022 va ser l’any amb el consum més gran d’aigua dessalada de la història.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |