X

Les Illes espremen les darreres jornades de sol i temps càlid abans de l’arribada d’un front fred

A partir de dijous, s'esperen més niguls, qualque ruixat i sobretot temperatures sensiblement més baixes, a més d'un vent que també es reforçarà de component nord

10/04/2023

Les Illes espremen les darreres jornades de sol i temps càlid abans de l’arribada d’un front fred

Panoràmica de Cala Bona./ Caterina Capó

El Temps

Hem encetat la setmana amb un tipus de temps molt semblant al que ha dominat les Illes els darrers dies. Ambient molt suau de dia, amb alternança de sol i alguns intervals de niguls i boires de matinada.

En vista als pròxims dies, esperam alguns canvis una mica més significatius, ja que arribarà un front fred associat a una profunda baixa pressió situada cap a les Illes Britàniques. A curt termini, l’aproximació d’aquest front impulsarà més aire càlid a les Illes, també amb certa presència de pols en suspensió. Això es traduirà en una pujada dels termòmetres, tant de dia com de nit. Així mateix, esperam superar localment els 25ºC a Mallorca i les Pitiüses.

En canvi, més a mitjà termini, quan aquest front ens hagi creuat, es produirà un canvi brusc de masses d’aire, i la freda desplaçarà la massa més càlida. Això ho notarem amb un descens contundent de les temperatures i, probablement, amb l’increment dels niguls. Probablement, també arribem a veure ploure al nord.

Pròximes jornades

Dimarts, 11 d’abril. Boires a primeres hores, més presents a Mallorca. Després, alternança de sol amb intervals de niguls prims i pols en suspensió. Temperatures una mica més altes i vent fluix variable. Placidesa marítima.

Dimecres, 12 d’abril. Cel poc ennigulat, amb molt de domini del sol. Temperatures més altes arreu i amb màximes que se situaran ja al voltant dels 26ºC-28ºC a l’interior i nord de Mallorca i Eivissa. Vent fluix del sud-oest.

A partir de dijous, en canvi, el més probable és que la situació canviï de manera clara, amb més niguls, pot ser amb qualque ruixat, però sobretot amb temperatures sensiblement més baixes i un vent que també es reforçaria de component nord, acabant, així, amb la placidesa que ens acompanyaran tots aquests dies.

10/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris