Mor un ciclista en un accident amb un autobús del TIB
L'autobús ha envestit un grup de ciclistes, per causes que s'investiguen, i deixa altres tres ferits, un greu

Es tracta d'una professió "estable i de futur", atesa l'alta demanda de professionals qualificats per part de les empreses del sector
De cada vegada són més els que opten per instal·lacions d’energia renovable per abaratir el cost de la factura de la llum i adaptar-se, també, al canvi climàtic. Això ha provocat una alta demanda de personal qualificat. Però tot i ser una professió estable i amb futur, les empreses del sector ho tenen complicat per trobar-ne. Falten instal·ladors i agents energètics. A mitjà termini, se n’haurien d’incorporar un milenar només aquí a les Illes, segons l’Associació d’Instal·ladors Empresaris de Balears (Asinem).
De fet, a la seva darrera enquesta de qualitat, el 56% de les 490 empreses associades varen declarar que necessitaven personal qualificat, segons ha assegurat la gerent d’Asinem, Mayra Argüelles. Però no n’hi ha a bastament per al volum de feina que té el sector. A més, l’oferta formativa és escassa. Per això, la mateixa associació d’instal·ladors, juntament amb el SOIB, imparteix cursos. De fer-ne un o dos a l’any, enguany han passat a sis. Cursos de muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió, de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i telecomunicacions en edificis o de domòtica. Precisament, el pròxim 19 d’abril en comença un de domòtica.
Amb tot, es tracta d’una formació que garanteix, en la majoria dels casos, accés a un lloc de feina estable. Una sortida que va atreure en Gaspar. Graduat en Administració i Direcció d’Empreses en plena pandèmia i amb poques possibilitats de trobar feina per mor de la conjuntura post-Covid, va optar per fer un d’aquests cursos. “Ja que tenc els coneixements per muntar una empresa, així tancam el cercle”, assegura. Un altre dels alumnes del curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió és Jose. Ell va deixar d’estudiar amb 17 anys, ara amb 21 i després de només trobar feines temporals d’un parell de mesos, s’ha decidit a provar sort en un sector “en creixement i capaç de donar noves oportunitats”.
Sector tradicionalment masculinitzat
La presència de la dona en aquest sector és encara anecdòtica. De les 490 empreses associades a Asinem, només hi ha 8 dones empresàries instal·ladores, segons Argüelles. Tot i això, el formador de l’associació Àngel Carrillo assegura que de cada vegada es comencen a veure més dones interessades en el sector.
L'autobús ha envestit un grup de ciclistes, per causes que s'investiguen, i deixa altres tres ferits, un greu
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears