economia

Les Illes rebran 230M€ per transició energètica del fons europeu de recuperació

Així ho ha subratllat la ministra Teresa Ribera en un fòrum celebrat a Palma


En el camí per aconseguir unes illes amb energies cent per cent renovables, avui el Ministeri ha avançat la quantitat de doblers que rebrà l’arxipèlag balear dels fons europeus de recuperació de la COVID per avançar en la transició energètica. 230 milions d’euros que aniran acompanyats d’altres línies de modernització de les infraestructures turístiques i la rehabilitació energètica d’edificis. És l’anunci que ha fet la ministra Ribera al fòrum de transició energètica organitzat pel Club Diario de Mallorca.

Una trobada on Redexis i Enagas també han parlat del projecte de la planta d’hidrogen renovable de Lloseta a les antigues instal·lacions de la fabrica de Cemex. Un projecte que camina endavant de la mà de l’empresa privada i el Govern i que ha rebut 10 milions d’euros de subvenció d’Europa. Un hidrogen que servirà per impulsar autobusos i flotes de lloguer de cotxes. Una altra part s’injectarà a la xarxa de gas natural per abastir polígons i hotels.

Els ponents han destacat la garantia de subministrament que han aportat els cables elèctrics entre Illes i amb la Península i la transformació de les centrals tèrmiques com es Murterar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El preu de les assegurançes puja un 2%

Queden exemptes de l'augment de les primes les de salut i les de vida

Els comerços poden obrir el diumenge de mercat a Felanitx

És el dia on habitualment es registren més vendes

Desconcert entre els restauradors a Menorca davant el tancament de les terrasses a les 18 hores

A Maó molts bars oberts han optat per no tancar a l'hora prevista

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

Des d'AVIBA diuen que si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar