economia

Les Illes han rebut avui un vol d’Alemanya cada 10 minuts

En total, aquest divendres, estan previstos 254 moviments a les Illes (192 a Malorca, 36 a Eivissa i 26 a Menorca)


Avui només entre les 9.40 i les 11:55 hi ha hagut 14 vols procedents d’Alemanya programats. Hi ha gairebé un vol cada 10 minuts. Tots aquests avions aterren a Palma, menys un que se’n ha anat Eivissa, el de les 10.50 hores.

En total, aquest divendres, estan previstos 254 moviments a les Illes (192 a Malorca, 36 a Eivissa i 26 a Menorca). Des d’Alemanya, n’arribaran a Palma una cinquantena, i un altre a Eivissa. Turistes, amb PCR d’entrada, i que a partir del cap de setmana, hauran de fer-se un test obligatori a l’arribada al país, segons una resolució del Ministeri germànic de Sanitat, que ha de concretar-se encara aquest divendres. Sigui com sigui, els que ja són aquí, ho fan mantenint les mesures sanitàries imposades a tota la població.

Tot i que el volum de connexions  està lluny de ser el normal de les èpoques pre-covid, amb prop del 66 per cent menys d’operacions respecte al 2019 en aquesta època, sí que s’ha vist avui més moviment de passatgers a Son Sant Joan.

A partir d’avui i fins diumenge 11 d’abril, les Balears, igual que la resta de l’estat s’apliquen noves mesures restrictives de reunió i mobilitat. Arriba Pasqua i ho fa amb la majoria de comunitats amb uns index epidemiològics que empitjoren, és també el cas de les Balears, i amb la crida general dels responsables sanitaris a que restringim al màxim les trobades socials dins i fora de casa. A casa, si fem cas a les recomanacions, serà fàcil aconseguir-ho ja que només podem estar amb el nostre nucli de convivència (amb algunes excepcions). Als espais públics, màxim dos nuclis i de 4 a sis persones, en funció de l’illa.

Unes prohibicions que es controlarà amb major presència policial als carrers i també amb la posada en marxa de diversos drons i helicòpters, que controlaran que no hi hagi aglomeracions, per exemple, a les platges. També es vol execir pressió per evitar les festes il.legals. Incomplir aquestes mesures poden rebre sancions d’entre els 60 i els 600 mil euros, en funció de la seva gravetat.

També, a partir d’avui, es redueix la mobilitat… El tancament perimetral de l’estat impedeix viatjar sinó és per raons justificades, però sí poden tornar els estudiants o els illencs que viuen allà (sigui per feina o per altres motius, aquests ja ho sabeu són motius justificats)…Idò, bé, aquestes residents, que tenen la bonificació del 75 per cent, s’han trobat amb uns preus que tripliquen els preus habituals.

Un fenomen que es repeteix en cada festivitat, però que sorprenen i xoquen en plena crisi pandèmica. Si bé, un barcelona-palma per exemple pot costar, amb el descompte de resident inclòs, uns 50-60 euros, tant pel pont de les Illes Balears com per ara per Pasqua s’ha arribat a triplicar: fins els 160 euros. Un fet que Xisco Mulet, president d’AVIBA, ho atribueix per l’increment de mobilitat dels que volen tornar a casa, posava l’exemple de l’1 de març.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. jacqui 26/03/2021

    este sera UN DESATRE..!!! por nostros Ibiza…y TODOS las Ilas…porque NO esperes por TANTO vuelos hasta el finle de este mes..!!! This is going to be a DESATER..!! for us here in ibiza ..and also all the other islands..WHY can’t they wait…as there are jus SO many flight’s…loads of passengers…..coming in ALL at once….hence an increase of Covid infections…..till the end of this month…ªª 1 week or 2 more..is BETTER..and more SAFER ..for ALL of us..!!!

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Ja es pot demanar cita per fer la declaració de la renda a través de Renda Àgil

Es farà als setze punts habilitats a Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Capdepera, Ciutadella, Felanitx, Formentera, Pollença, Porreres, Santanyí, Santa Margalida,...

El GOB Menorca demana que s’acceleri la incorporació de tres nous inspectors de turisme per perseguir l’oferta il·legal

El Consell admet certs endarreriments, però assegura que s'hi incorporaran d'aquí a una o dues setmanes

El Pla d’Ocupació 2022-25 es proposa arribar a la plena ocupació

El pla aprovat per la Mesa de Diàleg Social té un pressupost de 619 milions d’euros i pretén arribar a...

És temps de cireres, però enguany n’hi haurà poques de mig temps

Una situació que es deu al mal temps del mes de març i "el cirerer necessita les abelles per una...