meteorologia

Fred d’hivern: les Illes registren mínimes de 4,5 graus a les 8 hores

L'aeroport de Menorca registra 8,6 ºC, la temperatura més baixa registrada dins aquest segle dins la primera quinzena d'octubre a l'illa

Campos de nit. /Foto: L. RODRÍGUEZ.


La massa d’aire fred que començava a entrar a la Mediterrània occidental aquest dijous ha arribat al seu punt àlgid aquesta matinada.

La temperatura mínima registrada a moltes estacions de les Illes Balears ha estat més semblant a una mínima de novembre o desembre que no d’octubre.

Als llocs on ha afluixat el vent i s’ha destapat el termòmetre han estat inferiors de 10ºC.

Fins i tot inferiors als 5 ºC, és el cas de l’estació de can Sión, a Campos, que enregistrava la mínima de Balears a les 8 del matí, 4,5 ºC.

A Menorca avui matí el fred ha estat general, set graus per davall de la temperatura que és habitual. Per destacar, la temperatura mínima de Cala Galdana, 5,9 ºC i la de Ciutadella de 8,4 ºC.

Una altra dada ben significativa és la temperatura mínima de l’aeroport de Menorca. A les 8,30 hores s’assolia una temperatura de 8,6 ºC que per ser dins la primera quinzena d’octubre és una temperatura baixa. Als primers quinze dies d’octubre d’aquest segle, mai no s’havia baixat dels 9 ºC en aquesta estació. La temperatura més baixa registrada dins aquest segle a un octubre és a l’any 2012, dia 29, 7,7 ºC.

Aquest divendres la mínima canviarà poc, continuaran baixes, fins i tot davallaran una mica al ponent de Mallorca i ponent d’Eivissa, que és on avui ha estat més elevades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Quatre dies de fred d’hivern

En 24 h la davallada de la temperatura a 850 hPa (devers 1500 metres d’altura) serà de 9 ºC

Aquest cap de setmana passam a l’horari d’hivern

Aquest cap de setmana tendrà una hora més. La matinada de diumenge a les 3.00 haurem de moure la busca del rellotge a les 2h

Nits tropicals d’octubre

Una bombolla d’aire càlid ha fet pujar fins a 15 graus la temperatura mínima a les Illes. Diumenge el termòmetre a Campos va davallar fins els 5,4 ºC, avui la...

La borrasca Bàrbara provoca importants danys a diferents zones de la Península

A Madrid els bombers han hagut de fer més de 400 intervencions i al País Basc, la caiguda d'arbres ha...