Les Illes són la vuitena regió amb major atractiu turístic d’Europa i la Mediterrània

L'estudi elaborat per la Fundació Impulsa planteja la necessitat que les Balears reformulin el seu lideratge turístic

Les+Illes+s%C3%B3n+la+vuitena+regi%C3%B3+amb+major+atractiu+tur%C3%ADstic+d%27Europa+i+la+Mediterr%C3%A0nia

L’índex de competitivitat elaborat per la Fundació Impulsa analitza aspectes com el capital humà, l’ordenació de l’espai turístic, els preus o el transport. Se n’han estudiat fins a 89 indicadors de 280 regions, turísticament actives, de 38 països diferents. I en el rànquing general, les Illes Balears s’hi situen en la posició número 8… per darrere d’Andalusia, en el número 1, Catalunya, Madrid i algunes zones de França, Alemanya i Àustria.

Si ens fixam només en els preus, les Illes davallen fins a la posició 117. Es consideraria que, en aquest aspecte, té una competitivitat mitjana. I de fet, se’n situen a la coa si les comparam amb les principals destinacions competidores de la Mediterrània Oriental: Grècia, Turquia i Egipte. Al capdavant del rànquing general amb els preus més competitius: Egipte.

Les Illes són, segons el rànquing, la segona destinació de l’entorn on el turisme té més pes en l’economia i en la política regional. Destaquen, també, en equipaments turístics i en la disponibilitat, capacitat i qualitat del transport aeri. On pitjor valorades són les Illes, en canvi, és en el nivell formatiu de la població i l’eficiència del mercat laboral. També en l’entorn del negoci: en el marc legal i fiscal i els costos a l’hora de posar en marxa un negoci.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

L’ambició del Mallorca

El tècnic mallorquinista destaca la forta empenta interior de l'equip per explicar la gran trajectòria del líder de Segona Divisió, però reclama humilitat per seguir en aquesta dinàmica

Rússia comença la primera jornada de la campanya de vacunació massiva contra la Covid-19

Els primers a rebre la dosi de la Sputnik V són metges i altres professionals sanitaris