societat

Les Illes tendran una eina per detectar casos d’explotació sexual infantil

És un qüestionari amb una sèrie d'indicadors per detectar nines en risc imminent d'explotació sexual o que ja l'han patit

Les+Illes+tendran+una+eina+per+detectar+casos+d%27explotaci%C3%B3+sexual+infantil

Per vergonya o por de no ser creguts, les víctimes només denuncien un 15% dels casos d’explotació sexual infantil, segons l’ONG Humanium. Una xacra que afecta dos milions de nins i nines cada any al món. L’edat d’inici sol ser inferior als 16 anys, de vegades fins i tot als 13 o 14.

Les illes no són alienes en aquesta problemàtica, per això, l’IBDONA i la UIB en col·laboració amb el Govern central s’han unit per crear una eina. Un qüestionari amb una sèrie d’indicadors per detectar principalment nines en risc d’explotació sexual imminent o que ja l’han patit.

Aquest qüestionari es posarà a l’abast de metges, pediatres, professors, serveis socials, en definitiva, professionals que estan en contacte amb infants i adolescents. Algunes de les preguntes que inclou són si el menor ha rebut béns a canvi de sexe, si té possessions de valor com ara joies, mòbils o doblers de manera injustificada o ha tengut trobades per internet amb desconeguts.

El qüestionari està pendent de validació. Per fer-lo es durà a terme una prova durant aquest any. Aquesta eina es presenta un any després de conèixer que 16 menors tutelats pel Consell de Mallorca varen ser víctimes d’explotació sexual infantil.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...