X

Les Illes tenen 4.400 grans dependents que avui començaran a vaccinar-se

Es demanarà a Sanitat vacunar amb AstraZeneca als docents i als serveis essencials

09/02/2021

Les Illes tenen 4.400 grans dependents que avui començaran a vaccinar-se

Baixa la corba de contagis però segueix la pressió a les UCI i els esforços es concentren també en la vacunació. Està previst que arribin aquest dimecres a les Balears 4.780 dosis de la vacuna d’AstraZeneca. Una vacuna que, segons les recomanacions de la Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut, només s’ha d’administrar a menors de 55 anys.


El protocol de Salut per vacunar els grans dependents: de casa a casa a partir d’avui horabaixa

Per això i quan ja s’hagi vacunat tot el personal sanitari, inclosos els col·lectius que no són de primera línia, com ara, psicòlegs, dentistes o farmacèutics, les Illes han demanat poder començar a vaccinar els docents. Es començaria pels d’infantil i educació especial per tal de garantir que les escoles puguin continuar obertes; després, la resta de professors. El següent col·lectiu que les Balears proposen vacunar són els membres de les forces de seguretat, protecció civil i els equips d’Emergències.

La vacunació a les Illes continua. El ministeri de Sanitat ha fet arribar a la nostra comunitat una nova remesa del vaccí de Pfizer. Aquesta setmana n’han augmentat el nombre. Si normalment s’envien 5.850 dosis, aquesta setmana ho han fet 7020 repartides en una safata per a Eivissa i Formentera, una per Menorca i 4 per Mallorca. Aquestes són les vacunes que s’usaran a partir d’avui amb els grans dependents. Són 4.436 persones a les Illes que tenen reconegut el grau III de dependència.

Els centres de salut ja tenen a la seva disposició les dosis que els corresponen i ja estan organitzant les cites de vaccinació, tal com es fa amb la grip. Com s’ha de fer a cada domicili d’aquests grans dependents, els equips d’infermeria s’organitzen les rutes de vacunació. A cada viatge aniran a tres domicilis i vaccinaran el dependent i el cuidador. Els domicilis han de ser propers, per així no tudar cap de les 6 dosis que surten per cada vial.

Si fins ara les Illes rebien unes 6.000 dosis setmanals entre Pfizer i Moderna amb l’autorització d’AstraZeneca es duplicaran les vacunes que hi arribin i, per tant, es duplicarà també la capacitat de vacunació del nostre sistema de salut.

A més, a finals d’aquest mes l’Agència Europea del Medicament aprovarà la vacuna monodosi de Johnson & Johnson i de la seva farmacèutica Janssen i s’espera que en el mes d’abril ho faci la de Novavax que es produeix a O Porriño, Pontevedra, per la qual cosa hi haurà 5 vacunes autoritzades al mercat.

09/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT