media

Les imatges virals d’un ós petit i la seva mare: fugien per l’amenaça d’un dron

Amb la viralitat del vídeo s'ha estès un missatge de superació i perseverança que ha emmascarat l'ús inadequat d'aparells manejats per les persones en espais naturals i protegits

Les+imatges+virals+d%27un+%C3%B3s+petit+i+la+seva+mare%3A+fugien+per+l%27amena%C3%A7a+d%27un+dron

Les imatges d’un petit ós que intenta enfilar-se per arribar a la cima on es troba la seva mare han estat virals a les xarxes però amb un missatge de superació lluny de la realitat. El programa d’IB3 Televisió ‘Méteo, temps i natura‘ ha desgranat què va fer que els animals actuaren d’aquella manera. I la resposta es troba en el dron que els enregistra. Una màquina inofensiva per als humans però que per als ossos, i en el seu habitat, pot convertir-se en una amenaça.

Al vídeo, a un paratge natural de Rússia, es pot comprovar com la mare ossa, fugint del dron, arriba a la part plana d’aquesta muntanya que presenta una pendent aparentment quasi vertical. La mare deixa fins i tot enrrere el seu fill, que es veu preocupat perquè no pot arribar fins a la seva mare. En aqueixos moments, la persona que pilota el dron, amb un afany d’aconseguir la millor imatge, apropa l’aparell a uns quants metres de la parella d’ossos. Això provoca que la mare ossa estigui més pendent del dron, perquè ho veu com una amenaça, que no pas del seu fill, que torna a relliscar i cau bastants més metres avall.

El final “feliç”, pel qual l’ós petit aconsegueix finalment arribar amb la seva mare a la planura, ha estat el missatge de “superació i perseverança” que més s’ha difós a les xarxes. Fet que s’ha deixat de costat la temeritat de l’ús del dron i per conseqüent que sigui habitual i normal que es prohibeixi manipular aquests aparells en espais o zones naturals i protegides.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Tota la informació sobre les eleccions generals

Tots els debats, les entrevistes amb tots els caps de llista al Senat i al Congrés, i els blocs electorals

‘Vol Art 1, rere la llum de Llull’, un espectacle lumínico-musical de Miquel Àngel Aguiló

Un concert espectacle amb un presentador, tres narradors, 35 músics i les veus d'Studium

IB3 Televisió emet el debat electoral de RTVE

Pedro Sánchez ha acceptat finalment el debat el dia 22 i un altre a Atresmedia el 23