societat

Les immobiliàries preveuen una caiguda dels preus del lloguer residencial i vacacional

Es comencen a evidenciar els problemes de moltes famílies per pagar el lloguer


L’aturada econòmica ha afectat de ple al mercat immobiliari. A Menorca, per exemple, ja s’han tornat enrere algunes operacions de compravenda, i es comencen a evidenciar els problemes de moltes famílies per pagar el lloguer. Els experts avisen, però, que abaixaran els preus, també els dirigits al turisme.

Dilluns -si s’aprova que entrem a Fase-1- les immobiliàries ja podran fer visites amb els seus clients a les propietats que gestionen. Ara estan obertes, però només atenen amb cita prèvia als seus locals. I bona part d’aquestes atencions responen als problemes que ja està generant la crisi, per exemple amb els lloguers

Però el que tenen clar els professionals és que aviat es començarà a veure una davallada de preus de lloguer, sobretot del lloguer vacacional que enguany no sortirà al mercat. També preveuen rebaixes en les compravendes, especialment en operacions d’imports modestos.

Entre els compradors amb més poder adquisitiu, el problema és que algunes operacions que ja estaven tancades amb estrangers, com italians i francesos, no es poden formalitzar per la impossibilitat de viatjar. En canvi el que sí que es comença a detectar és la recerca d’oportunitats i ofertes a la baixa.

El sector també preveu tancament d’immobiliàries. El volum dependrà de la durada i la profunditat de la crisi. De tota manera els responsables de les immobiliàries més grans consideren que poden ser els que més ho pateixin perquè no poden competir, pel que fa als costos del negoci, amb les més petites, especialment amb aquelles que només operen per internet.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Les mascotes ja poden viatjar a l’EMT de Palma: “És una bona notícia, sempre i quan es respectin les normes i als altres usuaris”

Els propietaris s'han de responsabilitzar que el seu animal no molesti a la resta de passatgers

Els Tres Tocs tornen a sonar per segon any consecutiu a la catedral de Menorca per celebrar-ne la Diada

Es commemora l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, que va ser el dia de Sant...

Veïnats de Pollença ‘planten’ improvisadament un pi enmig la plaça Vella

La pandèmia ha tornat a suspendre l'acte més multitudinari de les festes de Sant Antoni pollencines per segon any consecutiu

El Govern demana al TSJIB prorrogar l’exigència del certificat covid

En aquest moment, aquest requisit està vigent fins al pròxim 24 de gener