economia

Les infraccions laborals a les Illes, multades amb 11,3 milions d’euros

4 de cada 10 contractes temporals revisats estava en frau

Les+infraccions+laborals+a+les+Illes%2C+multades+amb+11%2C3+milions+d%27euros

La campanya d’Inspecció de Treball i de Seguretat Social de les Illes el 2018 ha conclòs amb un milenar d’infraccions, sancionades amb 3,1 milions d’euros. Són manco infraccions que el 2017, però la quantia de les multes és fins a un 10,9% superior.

Però si se sumen les multes interposades per l’organisme estatal corresponent, les sancions per vulnerar la normativa en matèria laboral arriben fins als 11,3 milions d’euros, aquí a les Illes.

La feina del Govern balear ha fet especial esment en la contractació temporal. Dels més de 20.000 contractes temporals revisats el 2018 pel Govern, prop de 8.500 (4 de cada 10) han resultat ser irregulars i s’han hagut de transformar en indefinits.

La Inspecció de Treball i de Seguretat Social també ha vigilat les hores de feina i les condicions laborals: s’ha hagut d’ampliar la jornada de 860 contractes i s’han aixecat més de 600 actes d’infracció en prevenció de riscos laborals. En vista a enguany, es vigilaran, per primera vegada, les condicions salarials.

El 2019, continuarà, també, l’activitat inspectora del Govern central. Vigilant, sobretot, amb els sectors de l’hoteleria, els serveis, el comerç i la construcció i fent especial esment en la figura del fals autònom, el fals becari i les baixes a la Seguretat Social durant els períodes de vacacions.

El Govern central preveu incorporar més de 800 nous inspectors d’aquí el 2020. De moment, l’equip a les Illes es reforçarà, enguany i de manera immediata, amb 4 efectius més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Fundació Impulsa recomana potenciar les petites empreses productores de les Illes per transformar el teixit econòmic

En un estudi, l'entitat destaca que aquestes empreses són més resilients perquè no són tan dependents de fons aliens

Més de 500 locals de Menorca abaixaran les persianes enguany

Les immobiliàries confien que l'interès de súbdits italians per establir-se a l'illa i obrir nous negocis pot ajudar a renovar un comerç tradicional en decadència

Les patronals reclamen que el fons d’11.000 milions es tradueixi en ajudes directes i no en préstecs

La Unió de Treballadors Autònoms i Emprenedors també reclama que els recursos estatals siguin a fons perdut i es puguin...