economia

Les infraccions laborals a les Illes, multades amb 11,3 milions d’euros

4 de cada 10 contractes temporals revisats estava en frau


La campanya d’Inspecció de Treball i de Seguretat Social de les Illes el 2018 ha conclòs amb un milenar d’infraccions, sancionades amb 3,1 milions d’euros. Són manco infraccions que el 2017, però la quantia de les multes és fins a un 10,9% superior.

Però si se sumen les multes interposades per l’organisme estatal corresponent, les sancions per vulnerar la normativa en matèria laboral arriben fins als 11,3 milions d’euros, aquí a les Illes.

La feina del Govern balear ha fet especial esment en la contractació temporal. Dels més de 20.000 contractes temporals revisats el 2018 pel Govern, prop de 8.500 (4 de cada 10) han resultat ser irregulars i s’han hagut de transformar en indefinits.

La Inspecció de Treball i de Seguretat Social també ha vigilat les hores de feina i les condicions laborals: s’ha hagut d’ampliar la jornada de 860 contractes i s’han aixecat més de 600 actes d’infracció en prevenció de riscos laborals. En vista a enguany, es vigilaran, per primera vegada, les condicions salarials.

El 2019, continuarà, també, l’activitat inspectora del Govern central. Vigilant, sobretot, amb els sectors de l’hoteleria, els serveis, el comerç i la construcció i fent especial esment en la figura del fals autònom, el fals becari i les baixes a la Seguretat Social durant els períodes de vacacions.

El Govern central preveu incorporar més de 800 nous inspectors d’aquí el 2020. De moment, l’equip a les Illes es reforçarà, enguany i de manera immediata, amb 4 efectius més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears lideren la caiguda anual de l’atur: un 45% manco al juny

Respecte al mes de maig, la desocupació baixa en 1.955 persones, la qual cosa representa un descens del 5,40 %

El Consell demana que la tela de llengües es protegeixi com a producte artesanal per la UE

L'objectiu és lluitar contra les falsificacions i ajudar a comercialitzar els productes fets a mà

Els sindicats anuncien mobilitzacions si els salaris no pugen per compensar la inflació

Les patronals PIMEM i CAEB creuen que les dades laborals són molt bones, però temen que no es traslladin als...

Rècord històric de la despesa turística a Balears per a un mes de maig

Les Illes lideren també l'arribada de turistes internacionals al maig, que superen el milió, en concret, 630.000 visitants