Ciència i tecnologia

Les institucions treballen per aturar l’expansió del cranc blau a les Balears

L'espècie invasora està afectant la resta d'espècies autòctones, sobretot els crustacis


Les institucions treballen per aturar l’expansió del cranc blau a les Balears. És una espècie invasora arribada fa uns anys al Mediterrani i que està afectant la resta d’espècies autòctones, sobretot els crustacis.

Llorenç Mas, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, assegura que s’expliraran noves mesures de control dels crancs.

És una espècia molt adaptable, pot viure a grans profunditats o en petits espais aquàtics. És la principal característica que ha permès la ràpida expansió. Una de les mesures per minvar la població del cranc blau és permetre la pesca, com ja es fa a altres indrets on han detectat la seva presència.

La Universitat de les Balears té en marxa un projecte per estudiar l’evolució i distribució d’aquesta espècie invasora a les nostres illes, en el marc del projecte CALIBAL. Demanen la col·laboració ciutadana.

En veure un exemplar de cranc blau es pot enviar una fotografia i la ubicació a la pàgina web biobidal.uib.cat o bé al telèfon 647 364 542.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El coronavirus està més present als passadissos dels hospitals que a les habitacions

El CSIC i l'Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del SARS-CoV-2 en l'aire dels...

Emaya preveu poder prescindir de les comercialitzadores d’electricitat a final d’any

Amb l'objectiu d'acomplir amb la transició energètica, l'empresa municipal confirma que avança a bon pas en el camí cap a...

Podries viure sense WhatsApp?

El grup Facebook perd prop de 6.000 milions de dòlars en accions després de la suspensió del servei

La població de ferreret a Mallorca s’ha duplicat en els últims 30 anys

El Servei de protecció d’espècies ha comptabilitzat un total de 29.581 larves. La població manté la seva tendència a l'alça...