X

La vaca vermella menorquina quintuplica exemplars en 20 anys, però continúa en perill d’extinció

14 restaurants ofereixen aquest cap de setmana plats cuinats amb la seva carn per tal de donar a conèixer més la raça autòctona

15/10/2020

Redacció

La vaca vermella de Menorca, l’autòctona, ha quintuplicat els seus exemplars en els darrers 20 anys, però tot i això continua amenaçada. Necessita disposar de 5.000 animals reproductors, quan actualment tot just supera els 1.200. Per tal de reactivar la raça, catorze restaurants oferiran aquest cap de setmana plats cuinats amb la seva carn.

Aquesta espècie autòctona de Menorca en vint anys ha quintuplicat el nombre de reproductores, fins a les 1.250 actuals. Però encara avui es troba en perill d’extinció. De fet, per garantir la supervivència de l’espècie n’hi hauria d’haver almenys 5.000. És l’objectiu que persegueixen tant els productors com també els restauradors o consumidors, que aquest cap de setmana podran tastar la seva carn, en el marc de la segona edició de les jornades gastronòmiques de Vedella Vermella Menorquina.

La “Vermella Menorquina” és el segell de la raça que es va crear el 2005 precisament per donar a conèixer el producte local i oferir al client un producte d’alta qualitat. A hores d’ara més de 90 finques aposten per aquesta espècie; en total hi ha 2.300 caps de bestiar. Cada vegada són més els restaurants que ofereixen aquest producte i els amants del bon menjar que el tasten. A més, la raça es troba totalment adaptada a l’illa. La base de la seva alimentació és el pasturatge.

15/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris