X

Les Kellys reclamen una jubilació anticipada sense cap tipus de reducció

A Balears, aquesta reivindicació topa amb la temporalitat de les cambreres de pisos

03/10/2022

Les Kellys reclamen una jubilació anticipada sense cap tipus de reducció

“Prendran totes les mesures necessàries i realitzaran tots els barems que siguin possibles perquè puguem jubilar-se anticipadament sense tenir cap tipus de reducció en les nostres pensions”. Així ha assenyalat la secretària d’Unión Kellys Balears, Antonina Ricaurte, sobre el compromís que els ha traslladat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb les cambreres de pisos.

Tot i això, Ricaurte ha puntualitzat que la jubilació anticipada sense cap reducció “és complicat aquí a Balears” per la temporalitat de la feina. “Les que treballen durant 6 mesos, que són directament les temporeres, hauran de prendre altres mesures per complir amb la promesa que ha fet”.


“Per a les Kellys no ha estat una bona temporada turística: si el 2019 ja estàvem saturades, enguany ha estat terrible”

A través de Twitter, Pedro Sánchez ha explicat que es compromet a “continuar dignificant” les condicions laborals de les cambreres de pis, la tasca del qual ha considerat “fonamental” en el sector turístic, encara que “a vegades invisible”.

La reunió amb les Kellys ha servit per fer balanç de la temporada turística en Balears i ha comptat també amb l’assistència del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle de Palma, José Hila.

En el seu compte de Twitter, Sánchez ha considerat que la tasca de les cambreres de pisos és “fonamental” i “permet que el turisme continuï creixent”. “Sabem que hi ha molt a millorar, per això avui em compromet amb vosaltres a continuar dignificant les vostres condicions laborals”, ha remarcat.

En la mateixa línia s’ha expressat Armengol, qui ha assegurat que protegir la salut laboral i continuar millorant les condicions de treball d’aquest col·lectiu “és una prioritat absoluta” tant per a ella com per al president Sánchez.

“Les cambreres de pis sou protagonistes imprescindibles dels assoliments del nostre turisme. Mil gràcies per la gran feina realitzada aquesta temporada i sempre”, ha ressaltat Armengol després de la reunió a través de Twitter.

Prèviament, tots dos han visitat les instal·lacions de CAROB S.A, a Marratxí, on el president ha anunciat que el projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2023 incorporarà noves deduccions fiscals específiques per a Balears, dins del Règim Especial de les Illes Balears (REIB), i també inclourà 20 milions d’euros per al tramvia de Palma.

03/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Adilia Oliveira Tavares 03/10/2022

  Seguiremos con nuestra lucha , no desistiremos hasta conseguir lo que es Justo y tan merecido , como la jubilación antecipada sin penalización , y jubilarnos como muy tarde a los 60 años ! Tiene que haber diferencias entre profesiones , no todas tiene el mismo desgaste físico e músculo esquelético .
  Recapaciten por favor !!!

 2. Mercedes González Díaz 04/10/2022

  Si trabajar en un banco te da la opción de jubilarte antes,porque un trabajo tan agotador,de desgaste óseo,lesiones incontables,etc no tenemos derecho a una jubilación anticipada y merecida? Dónde está la empatía y la cavilacion? Porque somos mujeres? Venga ya!!

 3. Orialys Martin 04/10/2022

  Somos muy cumplidora con muestro trabajo de camarera de piso y ni siquiera mira por nosotros parece que somos esclavas da miedo entrar en la habitaciones por que no sabemos lo que nos espera

EL MÉS LLEGIT