societat

Les maniobres militars Balearix-19 desembarquen a la platja de Muro

L'operació, programada des del mes de juny, consisteix a rescatar personal civil en perill a un país en situació de risc

Les+maniobres+militars+Balearix-19+desembarquen+a+la+platja+de+Muro

Al nord de Mallorca, 1.300 soldats i infants de marina, han participat aquest dimecres en les maniòbres militaris ‘Balearix19’. L’operació, per terra, mar i aire, simula un desembarc de tropes per protegir i rescatar població civil d’una hipotètica invasió.

A les 8 del matí, 700 soldats de marina ha començat les maniobres amb el desembarcament a platges de Muro dels vehicles amfibis. Després s’han anat desplegant sobre el terreny.
L’operació Balearex-19, programada des del mes de juny, consisteix a rescatar personal civil en perill a un país en situació de risc.

El simulacre s’ha duit a terme a Cap Pinar i a l’aeròdrom de Pollença. Aquí els soldats de Marina han simulat un combat en una població i després d’identificar els civils, dos helicòpters Seaking els han evacuat cap al portaavions Juan Carlos I que es troba a la badia d’Alcúdia.

Aquest és l’exercici més important que l’Armada desenvolupa anualment i que per primera vegada té com escenari les Illes. Divendres faran una exhibició a la platja d’en Bossa, Eivissa, i el cap de setmana hi haurà jornada de portes obertes al portaavions Juan Carlos I.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Greta Thunberg demana a la COP25 accions concretes pel canvi climàtic

Milers de persones han participat en la manifestació pel clima als carrers de Madrid

Comença el pont de la Constitució amb gairebé 300 vols programats a Palma

A Palma, l'ocupació hotelera durant aquest cap de setmana és del 40%

Detinguts dos joves per l’apunyalament de La Soledat

També han detingut un alemany acusat d'apropiar-se de 2 milions d'euros de l'empresa on treballava

Els llumets encenen el Nadal a Maó

L'arribada dels follets encén oficialment l'enllumenat públic nadalenc de la ciutat