societat

Les maniobres militars Balearix-19 desembarquen a la platja de Muro

L'operació, programada des del mes de juny, consisteix a rescatar personal civil en perill a un país en situació de risc

Les+maniobres+militars+Balearix-19+desembarquen+a+la+platja+de+Muro

Al nord de Mallorca, 1.300 soldats i infants de marina, han participat aquest dimecres en les maniòbres militaris ‘Balearix19’. L’operació, per terra, mar i aire, simula un desembarc de tropes per protegir i rescatar població civil d’una hipotètica invasió.

A les 8 del matí, 700 soldats de marina ha començat les maniobres amb el desembarcament a platges de Muro dels vehicles amfibis. Després s’han anat desplegant sobre el terreny.
L’operació Balearex-19, programada des del mes de juny, consisteix a rescatar personal civil en perill a un país en situació de risc.

El simulacre s’ha duit a terme a Cap Pinar i a l’aeròdrom de Pollença. Aquí els soldats de Marina han simulat un combat en una població i després d’identificar els civils, dos helicòpters Seaking els han evacuat cap al portaavions Juan Carlos I que es troba a la badia d’Alcúdia.

Aquest és l’exercici més important que l’Armada desenvolupa anualment i que per primera vegada té com escenari les Illes. Divendres faran una exhibició a la platja d’en Bossa, Eivissa, i el cap de setmana hi haurà jornada de portes obertes al portaavions Juan Carlos I.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendi a un pis a la zona de s’Escorxador de Palma

Els veïnats han desallotjat la finca fins que el foc ha quedat extingit

El PP reclama l’abaratiment del preu de les mascaretes

Mascaretes gratuïtes per a pensionistes i desocupats, i bonificades per la Seguretat Social en la resta de casos

Mascareta obligatòria a partir de dilluns

Preocupació del Govern davant les aglomeracions de persones i el relaxament de les mesures de seguretat