mallorca

Les marines seques d’Andratx finalment no estaran legalitzades

Totes estan ubicades en sòl rústic

Les+marines+seques+d%27Andratx+finalment+no+estaran+legalitzades

El 13 de maig es va publicar el decret llei 8/2020 de mesures urgents i extraordinàries. L’article 6 permetia obrir un procediment urbanístic extraordinari per a la realització d’activitats que requereixen espais adequats amb un nivell baix d’edificació com la construcció, reparació, emmagatzematge i manteniment d’embarcacions a qualsevol classe de sòl. Un article que quedava modificat el 25 de maig al decret llei 9/2020 i que ja no permetia legalitzar aquestes activitats a sòl rústic. Aquesta primera normativa havia donat esperança als propietaris de les marines seques, els espais on es guarden les embarcacions fora de l’aigua, però la seva derogació els ha tornat al punt d’inici.

Andratx hi havia fins a sis marines seques, totes en sòl rústic que donaven feina a 300 persones. Tres continuen obertes en espera d’una resolució judicial i d’altres ja han hagut de tancar.El municipi d’Andratx té un 90% de sòl rústic protegit. Això no permet legalitzar, per tant, aquestes activitats. Demà al ple de l’Ajuntament el Pi presentarà una moció d’urgència per rebutjar aquesta mesura que consideren que posa fre a la reactivació econòmica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les vendes de vi mallorquí caigueren un 35% el 2020

Es varen vendre 1'6 milions de litres manco de vi, segons les denominacions d'Origen de Binissalem i Pla i Llevant i dels Vins de la Terra

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener

Salvem Portocolom vol que el moll sigui BIC per conservar-ne tots els elements

Govern i Ajuntament asseguren que la reforma del port "s'ha de fer com més aviat millor, perquè és una emergència"

EMAYA demana que més palmesans comanin el servei de retirada de grafits

En tres mesos, només l'han contractat 80 veïnats