societat

“Les mascaretes formaran part de la nostra vida durant molt de temps o per sempre”

Entrevistam a Sebastián Gili, un mallorquí que resideix des de fa més de 6 anys a la ciutat de Xangai. Primer cap de setmana a la ciutat de Xangai sense quarantena, però els ciutadans mantenen les mesures de seguretat

Sebastià Gili, il·lustrador mallorquí resident a la ciutat de Xangai (La Xina)Escolta aquí l’entrevista a Sebastià Gili.

A Espanya comença el segon tram de la quarantena mentre a la Xina la població torna a la normalitat i viu el primer cap de setmana sense confinament. Sebastià Gili, un il·lustrador mallorquí que resideix des de fa més de 6 anys a la ciutat de Xangai, explica que la població ha sortit al carrer per a reprendre, a poc a poc, les seves vides després de 77 dies de quarantena.

Centres comercials amb tots els comerços oberts, bars i restaurants plens, fins i tot en alguns s’ha de fer cua a la porta.

“Com si no hagués passat res, la gent ja estava molt cansada d’estar a casa tancada i intenten actuar el més normal possible. Això sí, tothom duu la mascareta per precaució i abans d’entrar a un bar, una tenda o a qualsevol lloc et fan un control de temperatura”, assegura en Sebastià.

La població torna a la seva rutina, tot i que es mantenen les mesures de prevenció per evitar un possible repunt de contagis. Mantenir la distància de seguretat és molt important, tant al carrer, al transport públic o a la feina.

L’ús de mascareta sempre que es surt al carrer no és obligatori a Espanya i a Xangai tampoc, però la població ho compleix per tradició. Abans de la pandèmia per evitar la pol·lució i ara com a mesura de seguretat. “És més normal veure a gent amb mascaretes aquí, però ara tothom manté les distàncies, sobretot si és algú que no coneixes. Crec que és un sentiment que es mantindrà molt de temps”.

Els comerços i restaurants de la ciutat funcionen una altra vegada, però són molts els establiments petits que no podran tornar a aixecar la persiana. Les pèrdues durant el confinament han estat milionàries i el sistema econòmic xinès no ofereix ajudes com és el cas d’Espanya i les Balears. “Per a la recuperació del país és imprescindible el suport a l’empresa local, de fet la Xina censura companyies de fora per protegir i mantenir el producte local com a prioritat. Un sistema que permet a la Xina ser forta econòmicament i Espanya hauria de fer el mateix”, apunta Sebastià.

A la Xina gairebé tots els sectors ja han tornat a l’activitat, només es manté en quarantena als infants, que hauran de romandre a casa fins al mes de maig quan començaran de nou l’escola.

 

Una de les il·lustracions del mallorquí Sebastià Gili (sebastianarmyart)

 


Quan i com s’han de fer servir les mascaretes?

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacances en Pau es farà de manera alternativa després de la suspensió pel coronavirus

Estava previst que un centenar d'infants arribassin a principis de juliol a Mallorca

Donen per controlat el brot de Palma, amb onze positius d’una família de quinze

Les persones de la família que tenen la Covid-19 estan bé de salut i es troben asimptomàtiques

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica

Comença la reactivació econòmica a sa Pobla

Aquest diumenge la plaça del poble era plena de gent que aprofitava per anar a comprar al mercat