societat

“Les mascaretes formaran part de la nostra vida durant molt de temps o per sempre”

Entrevistam a Sebastián Gili, un mallorquí que resideix des de fa més de 6 anys a la ciutat de Xangai. Primer cap de setmana a la ciutat de Xangai sense quarantena, però els ciutadans mantenen les mesures de seguretat

Sebastià Gili, il·lustrador mallorquí resident a la ciutat de Xangai (La Xina)Escolta aquí l’entrevista a Sebastià Gili.

A Espanya comença el segon tram de la quarantena mentre a la Xina la població torna a la normalitat i viu el primer cap de setmana sense confinament. Sebastià Gili, un il·lustrador mallorquí que resideix des de fa més de 6 anys a la ciutat de Xangai, explica que la població ha sortit al carrer per a reprendre, a poc a poc, les seves vides després de 77 dies de quarantena.

Centres comercials amb tots els comerços oberts, bars i restaurants plens, fins i tot en alguns s’ha de fer cua a la porta.

“Com si no hagués passat res, la gent ja estava molt cansada d’estar a casa tancada i intenten actuar el més normal possible. Això sí, tothom duu la mascareta per precaució i abans d’entrar a un bar, una tenda o a qualsevol lloc et fan un control de temperatura”, assegura en Sebastià.

La població torna a la seva rutina, tot i que es mantenen les mesures de prevenció per evitar un possible repunt de contagis. Mantenir la distància de seguretat és molt important, tant al carrer, al transport públic o a la feina.

L’ús de mascareta sempre que es surt al carrer no és obligatori a Espanya i a Xangai tampoc, però la població ho compleix per tradició. Abans de la pandèmia per evitar la pol·lució i ara com a mesura de seguretat. “És més normal veure a gent amb mascaretes aquí, però ara tothom manté les distàncies, sobretot si és algú que no coneixes. Crec que és un sentiment que es mantindrà molt de temps”.

Els comerços i restaurants de la ciutat funcionen una altra vegada, però són molts els establiments petits que no podran tornar a aixecar la persiana. Les pèrdues durant el confinament han estat milionàries i el sistema econòmic xinès no ofereix ajudes com és el cas d’Espanya i les Balears. “Per a la recuperació del país és imprescindible el suport a l’empresa local, de fet la Xina censura companyies de fora per protegir i mantenir el producte local com a prioritat. Un sistema que permet a la Xina ser forta econòmicament i Espanya hauria de fer el mateix”, apunta Sebastià.

A la Xina gairebé tots els sectors ja han tornat a l’activitat, només es manté en quarantena als infants, que hauran de romandre a casa fins al mes de maig quan començaran de nou l’escola.

 

Una de les il·lustracions del mallorquí Sebastià Gili (sebastianarmyart)

 


Quan i com s’han de fer servir les mascaretes?

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El PP de Menorca demana que es revisi el sistema d’avaluació de les proves de català

Diu que l'actual és massa penalitzador i que causa un alt nivell de fracàs

Mar Florit i Elisa Ramos guanyen els dos concursos escolars sobre la higiene de mans

L'objectiu del certamen és conèixer la visió dels escolars sobre un gest tan senzill i que ajuda a salvar milions...

L’alumna Mar Florit guanya la primera edició del concurs d’escriptura ‘Joves Dramaturgs’

El certamen té l'objectiu de promoure el consum de teatre i animar els joves a tenir un primer contacte amb...

Balears supera els 102.000 immunitzats per complet contra la covid, un 10,4% de la població

La nostra comunitat és la quarta amb manco percentatge de població immunitzada, per davant de Melilla (9,9%), Múrcia i les...