X

Les mesures que el PP vol aprovar en els primers cent dies de Govern

Plantegen una reforma fiscal que suposarà una reducció d'imposts i la fi de les polítiques de decreixement turístic

01/06/2023

Les mesures que el PP vol aprovar en els primers cent dies de Govern

Montserrat Vallribera

El Partit Popular aposta perquè el turisme continuï sent el motor econòmic de les Balears. És per això que ocupa una part important del programa de Govern. Les mesures en matèria de turisme són posar fi a la política de decreixement turístic i derogar la moratòria de noves places turístiques. Els consells insulars fixaran el sostre de places de cada illa. També se cerca la reforma de la Llei turística, recuperar la disposició addicional de l’anomenada Llei Delgado per ampliar hotels a canvi d’una millora de categoria i la defensa del turisme de creuers.

La rebaixa fiscal els primers sis mesos de Govern és l’altra gran promesa. Prohens ha assegurat que s’eliminarà l’impost de successions i donacions. Se suprimirà l’impost de transmissions patrimonials per la compra del primer habitatge habitual per a menors de 30 anys. També es rebaixarà mig punt el tram autonòmic de l’IRPF a les rendes inferiors a 30.000 euros.

En matèria d’habitatge, el PP planteja aprovar una nova Llei d’habitatge, derogar els decrets llei de limitacions urbanístiques aprovats pel Pacte, cedir sòl públic a la iniciativa privada per construir habitatges a preu taxat, i permetre el creixement d’altura dels pisos a Palma i noves deduccions per a llogaters i arrendadors.

Pel que fa a la llengua, plantegen suprimir l’exigència del català a la sanitat i asseguren llibertat a les famílies per elegir la llengua de primer ensenyament.

D’altra banda, les mesures estrella del Partit Popular al Consell de Mallorca són eliminar el carril bus-VAO, suprimir el límit de 80 quilòmetres per hora a la via de cintura i fer una auditoria a l’IMAS.

A Palma, els populars han destacat que no executaran el projecte del tramvia. Sí que aprovaran un pla de xoc de neteja i seguretat.

01/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris